Het kristalzout dat wordt gebruikt voor onze zoutlampen komt uit het tijdperk van Palaeoic dat dateert van 250 miljoen jaar geleden. De  zoutklompen worden gebruikt om onze lampen en kandelaars te produceren en worden ontgonnen uit de zoutmijn Kłodawa in Polen, 700 meter onder de grond. Onze shop biedt u vele modellen zoutlampen en zoutkandelaars. Deze zijn tevens te bestellen via de webshop.

Hoe wij ons voelen en ons prestatievermogen hangt volgens wetenschappelijk onderzoek sterk af van de positieve en negatieve deeltjes (ionen) in de lucht.
Een te veel aan positieve ionen, veroorzaakt door o.a. beeldschermen, sigarettenrook en elektrische apparatuur, kan lusteloosheid en depressiviteit tot gevolg hebben.

Dit verschijnsel kan tegen gegaan worden door een hoge concentratie aan negatieve ionen, welke aanwezig zijn bij watervallen, aan zee, na een onweersbui maar ook bij zoutkristallen.

Door het gebruik van de zoutlamp wordt constant de gezonde, geïoniseerde lucht ingeademd. Te adviseren voor mensen met luchtwegproblemen zoals astma, COPD maar tevens ook voor mensen met slaapproblemen.