Zoeken
Speciaal

Speciaal


Jodium zoutgrot 10 sessie kaart AG10

Jodium zoutgrot 10 sessie kaart AG10Persoonsgebonden 1/2 jaar geldig


Welkom


Welkom op de webshop van MediSalt 

Naast de halo therapie verkopen wij ook gerelateerde zoutproducten zoals zoutlampen, juwelen met Amber en zeezout producten zoals bad-, peeling zout, modderzeep en modder van de dode zee en Borowina (turf,veen) pleisters. 
Deze producten kunnen u op een "natuurlijke" manier helpen om de balans in uw leven weer terug te vinden.


Zoutlampen 

the light from the interior of the earth!!! 

Hoe wij ons voelen en ons prestatievermogen hangt volgens wetenschappelijk onderzoek sterk af van de positieve en negatieve deeltjes (ionen) in de lucht. 
Een te veel aan positieve ionen, veroorzaakt door o.a. beeldschermen, sigarettenrook en elektrische apparatuur, kan lusteloosheid en depressiviteit tot gevolg hebben. 
Dit verschijnsel kan tegen gegaan worden door een hoge concentratie aan negatieve ionen, welke aanwezig zijn bij watervallen, aan zee, na een onweersbui maar ook bij zoutkristallen. Door het gebruik van de zoutlamp wordt constant de gezonde, geïoniseerde lucht ingeademd. 
Afhankelijk van grootte en de warmte van de lichtbron kan de zoutlamp een belangrijke bijdrage leveren om de elektrische lading in onze woon en werkvertrekken in evenwicht te brengen. 
Het kristalzout dat wordt gebruikt voor onze zoutlampen komt uit het tijdperk van Palaeoic, dat dateert van 250 miljoen jaar geleden. 

De zout klompen worden gebruikt om onze lampen en kandelaars te produceren, en worden ontgonnen uit de zoutmijnen in Polen, 700 meter onder de grond. 


Badzout (Galos) Zwarte Zee 
Het badderen met Galos natuurlijk 100% zeezout verzacht en verstevigd de huid. Het reguleert de zuurbalans (neutrale pH-waarde) wat zorgt voor een gezonde en elastische huid. 

Het gebruik van Galos zeezout wordt geadviseerd bij dermatologische problemen. Het verlicht de spanning in de spieren, pijn in de gewrichten en helpt tegen reumatische klachten. Het verbetert de bloedcirculatie en de immuniteit tegen infecties. Het verzacht en ontspant het gehele lichaam. 

Volwassenen: 100 gram per bad, temperatuur 37-38 graden celcius, duur 15-30 minuten. 
Kinderen : 50 gram per bad, temperatuur 35-36 graden celcius, duur 10-15 minuten. 
Amber is een gestolde en gefossiliseerde boomhars en wordt gevormd als de hars van bepaalde bomen (vooral coniferen zoals naaldbomen en cypressen ) fossiliseert. 


Zoutpeeling (Galos) Zwarte Zee 
De zoutpeeling van Galos reinigd de huid door het verwijderen van dode opperhuidcellen. Het versterkt de smalle bloedvaten en beschermt het tegen scheuren. Het reguleert de zuurbalans (neutrale pH-waarde) dat zorgt voor een gezonde en elastische huid. Het verbetert de bloedcirculatie. 

Het verzacht de huid en maakt het sterk en voelt zijdezacht. Het herstelt de vitaliteit van de huid en geeft Mix de peeling met water tot een dun papje. Lichaam insmeren met borstel of spons.
 
Badzout van de Dode Zee 
Het badzout van de Dode Zee is Heerlijk ruikend badzout met aroma. Vooral voor beauty. Maakt de huid zacht en elastisch.


Dode Zee zeep modder-zout met mineralen
Dit modder-zout zeep is geproduceerd volgens de traditionele methode met de hoogste kwaliteit aan natuurlijke grondstoffen. Het bevat een unieke compositie van modder en dode zee zout. Rijk aan magnesium, kalium, calcium, ijzer, bromiden, sulfaten en andere koolhydraten. De micro- en macronutriënten in dit zout en modder van de dode zee hebben een zeer gunstig effect op de huid. Aanbevolen voor de dagelijkse verzorging van elk type huid en tegen huidklachten zoals Seborrhea (overmatige afscheiding van talg gevormd door de talgklieren), acne, psoriasis en schimmelinfectie. 

Gebruik: zeep lichaam in en geef het een massage van tientallen seconden, daarna afspoelen met water. Dit zout bevat essentiële oliën en geeft de huid een gevoel van frisheid en ontspanning na douche of bad.

Voor advies kunt u zich laten informeren bij de receptie!


Borowina pleisters (oftewel Turf/veen).
Pleisters helpen bij klachten zoals; posttraumatische aandoeningen van gewrichten, botten en spieren, cellulitis, chronische ontstekingsziekten van de gewrichten en wervelkolom, artrose, fibromyalgie, rugpijn en gynaecologische aandoeningen. Het werkt bovendien het ontsteking remmend, verbetert de spierelasticiteit en bewegelijkheid van de gewrichten en helpt het pijn te bestrijden. 

Er zijn echter wel contra-indicaties voor het gebruik van Borowina. U kunt de pleisters beter niet gebruiken bij, zwangerschap, ouderdom, vasculaire ziekte, spataderen , koorts, wonden, ontsteking van de huid en trombose. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 7 jaar. Pleister niet plaatsen bij het hart. U kunt deze pleister gebruiken voor een warmte behandeling of koude behandeling.

Gebruik: Verwijder de rood gemarkeerde plastic laag en plaats de pleister op de te behandelen lichaamsdeel voor 20 minuten. Bij een warmte behandeling dient u de pleister van te voren, gedurende 15 minuten, in warm water van 40 graden de dompelen.

Om de kans op effect te vergroten wordt u geadviseerd een kuur te doen van 14 keer. (pleisters) Behandeling dagelijks herhalen.

Voor advies kunt u zich laten informeren bij de receptie!

Amber 
Amber heeft krachtige verbindingen met de aarde en is een aardende steen voor hogere energieën. De steen is een krachtige genezer en reiniger die ongemakken uit het lichaam verdrijft en weefsel weer levendig maakt. Het absorbeert negatieve energieën en transformeert ze tot positieve krachten die het lichaam stimuleren zichzelf te genezen. 
De Amber juwelen die door ons worden verkocht zijn afkomstig uit de Baltische Zee en zijn handgemaakt. De foto van het product kan daardoor enigszins afwijken van het orgineel. 

Aroma Oliën 
Onze aroma oliën zijn puur natuur en verkrijgbaar in de geuren lavendel, Seringen, Lely van de Vallei, Viool en Vanille/Magnolia. U hoeft geen water toe te voegen. Een paar druppels is voldoende om uw ruimte in huis een heerlijk en rustgevende geur te geven. Zorgt voor rust en ontspanning.