Het is algemeen bekend dat een verblijf aan zee een gunstig effect heeft op het menselijk lichaam. Na 2 weken vertoeven aan de kust voelen we ons fantastisch, zijn we ontspannen, uitgerust en ontstrest. Wat gebeurd er… We zullen deze vraag beantwoorden op basis van het wetenschappelijk onderzoek van de Galos jodium zoutgrot. Het inhaleren van het zout aerosol in dit micro zeeklimaat heeft een grote invloed op de werking van het organisme en levert een positieve bijdrage bij psychosomatische en somatische aandoeningen. Deze wetenschap is alleen van toepassing op het zout uit de Krim, en kan niet gebruikt worden voor andere concepten van de halotherapie

De zeezout-ionen in de jodium zoutgrot hebben een activerende werking op de ademhalingsenzymen. Dit verbetert de efficiëntie van de ademhaling, vergroot de reserve capaciteiten van de longen, verbetert de afvoer van het slijm en maakt de luchtwegen en bronchiën vrij. Het aerosol  zorgt voor een verbetering van de longenbeluchting, verbetering van gaswisseling, mobiliseren van trilharen van de longen, heeft een anti-inflammatoire werking en een een anti-allergische- en positieve werking op de bronchiën.

De geïoniseerde lucht met het aerosol heeft een positieve uitwerking op de vele processen van het centrale zenuwstelsel. Het heeft een anti-stress werking, verlaagt de pijnintensiviteit, normaliseert de bloedsomloop, vermindert vermoeidheid en werkt licht verdovend en pijnstillend.

De aero-ionen met mineralen zorgen voor het verbeteren van verbrandingsprocessen, stimuleert de omzetting van koolhydraten, eiwitten en water, zorgt voor een betere synthese van vitaminen en enzymen en verlaging van suiker in het bloed.

De aero-ionen zorgen voor een verlaging van de bloeddruk door een betere microcirculatie, verbetert de tegen diastolische werking, (de fase waarin het hart zich ontspant en weer vol zuigt met bloed) verhoging van hemoglobine, (een ijzer bevattend eiwit dat zuurstof aan zich bind en is nodig voor het transport van zuurstof van de longen naar de organen en weefsels) herstel van zuur-base evenwicht en heeft een immuunmodulerende werking (aanpassen van het immuunsysteem)