Preventief

Onze halotherapie wordt geadviseerd voor volwassenen die preventief aan hun gezondheid willen werken. Het inademen van het aerosol met mineralen heeft een positief effect op de mineralenhuishouding en uw immuunsysteem. Door een goed werkende darmflora worden de vitaminen en mineralen beter opgenomen door het lichaam, waardoor het beter functioneert. Het versterken van het afweermechanisme zorgt er voor dat u minder vatbaar bent om ziek te worden, u meer innerlijke rust ervaart, minder snel overprikkelt raakt en daardoor minder stress zult ervaren. Doordat ook de kwaliteit van uw slaap zal verbeteren heeft u meer energie, bent u actiever, en positieve energie uitstralen.

Kwetsbare groepen

Onze halotherapie wordt geadviseerd voor volwassenen die in aanleg (genetisch) sneller gezondheidsklachten ervaren dan anderen. Dit kunnen volwassenen zijn die klachten verworven hebben vanwege de leefstijl of leefomstandigheden, vanwege de leeftijd, (ouderen) voor herstel na een medische ingreep of bij gebruik van medicatie.  Door het verbeteren/versterken van het immuunsysteem, waaronder ook uw darmflora, kunt u de algemene conditie van uw lichaam en de werking van uw organen verbeteren, waardoor u minder snel klachten zult ervaren.  Door een betere werking van uw biochemie kunt u er voor zorgen dat het verouderingsproces van uw lichaam wordt vertraagd en minder snel ziekte zult ervaren. De jodium zoutgrot wordt ook geadviseerd voor vrouwen met hormonale klachten vanwege een lagere hormoonspiegel.

Chronische klachten

Onze halotherapie wordt geadviseerd voor volwassen met allerlei chronische gezondheidsklachten, waaronder ex-rokers. De therapie zorgt voor het verbeteren van het immuunsysteem en heeft een ontstekingsremmende werking op het lichaam. Door het verbeteren van het afweersysteem kunnen de symptomen van de klachten afnemen en de kwaliteit van het leven worden verbeterd.

(top) sporters

Onze halotherapie wordt geadviseerd voor (top) sporters die de capaciteit van hun longen willen verbeteren, of sneller willen herstellen van lichamelijke inspanningen. Het microzeeklimaat in de jodium zoutgrot bevat onder andere het mineraal magnesium. Magnesium is betrokken bij het vrijmaken van energie uit de voeding en het goed functioneren van het zenuwstelsel. Tevens verbetert het de contractie van de spieren waardoor, in combinatie met een verbeterde longinhoud, betere prestaties kunnen worden gehaald.

De Galos jodium zoutgrot ondersteunt de algemene gezondheid en wordt in principe geadviseerd voor alle volwassenen.  Bij twijfel raadpleeg de contra indicatie.