U betreedt de Galos jodium zoutgrot in meegebrachte witte sokken en zonder parfum

De Galos Jodium zoutgrotten vervaardigd van 100% zeezout zijn gebouwd volgens een geoctrooieerde, unieke technologie dat geen montage van extra aggregaten, halo generatoren en dergelijke vereist. De bijzondere montage van de Galos jodium zoutgrotten berust in het feit dat we een vrij ruimte laten tussen de buitenwand en de zoutwand waardoor de druklucht van het versterkt ventilatie- en klimaatregelingssysteem kan worden geperst. De druklucht wordt door de poreuze zoutwand doorgeblazen dat als filter dient voor de hele grot en zo de “longen van de grot” vormt. Tijdens luchtfiltratie wordt het droge met micro- en macro-elementen verzadigde zoutaerosol vrijgelaten waardoor een uniek zeeklimaat wordt gecreëerd. Het zoutaerosol wordt  tijdens de sessies van 45 minuten ingeademd. De montage en technologie van de Galos jodium zoutgrotten wordt al 30 jaar gebruikt zonder evidente technische en technologische wijzigingen.

U betreedt de jodium zoutgrot met gemakkelijk zittende kleding en zelf meegebrachte witte sokken. Voor een snelle opname van de mineralen adviseren wij u de eerste 5 minuten in de jodium zoutgrot rond te lopen. U wordt verzocht om op de dag van de sessie geen parfum te dragen. Dit vanwege het verminderen van het effect en vanwege de luchtcirculatie. Ouders met kinderen kunnen een privéafspraak boeken, waarbij de kinderen in het zeezout kunnen spelen met het aanwezige speelgoed. Voor de kindersessies blijven de gekleurde lampen verlicht (kleurtherapie) en kunnen zijn indien gewenst naar (meegebrachte) kinderverhalen luisteren of via een luisterboek.

U neemt plaats in een comfortabele  relaxstoel en onder het genot van rustgevende muziek of oceaan golven en gedimd licht, droomt u heerlijk 45 minuten weg. Voor een optimaal en langdurig effect, afhankelijk van de gezondheidstoestand, adviseren wij u minstens 2 keer per jaar aan een kuur van 10 sessies deel te nemen. Om uw lichamelijke conditie op pijl te brengen en te houden kunt er ook voor kiezen om een kuur van 10 sessies te volgen en vervolgens gedurende het gehele jaar periodiek de zoutgrot te bezoeken. Een kuur van 10 sessies komt overeen met 1 maand vertoeven aan zee. Om het effect van de sessies te vergroten tijdens de kuur adviseren wij u minimaal 2 keer per week een sessie te doen en niet meer dan 3 dagen tussen een sessie te plannen.

De Galos jodium zoutgrot is gecreëerd in een afgesloten en goed geventileerde ruimte van 25 vierkante meter.  De muren zijn vervaardigd van zoutstenen die tot aan het plafond reiken. De vloer is voorzien van vloerverwarming met daaroverheen zoutstenen en los zout. De natuurlijke ventilatie van de poreuze wanden, samen met de airconditioning zorgen voor het ontstaan en circuleren van de micro- en macromoleculen.

Het inademen van de zuivere mineraalrijke lucht in de Galos jodium zoutgrot zorgt voor een veel snellere aanvulling van mineralen in het lichaam dan het spijsverteringsproces. De ingeademde mineralen worden door de longen in het bloed afgegeven en aan alle organen geleverd. Dit maakt het mogelijk om het tekort aan mineralen in het menselijk lichaam snel aan te zuiveren. Het aerosol van deze micro- en macromoleculen wordt tevens geabsorbeerd door de huid waardoor de conditie van de huid wordt verbeterd.

Het unieke zeeklimaat dat aanwezig is in de jodium zoutgrot wordt gekenmerkt door een uitzonderlijke bacteriele zuiverheid , een ideale luchtvochtigheid (35-43%) en een aangename temperatuur van 21 -23 graden Celcius. Na elke voltooide sessie wordt de hele lucht dankzij de antibacteriële lamp en het ventilatie en klimaatregelingssysteem vervangen, door het plafond naar buiten afgevoerd en door de zeezout wanden de verse, met micro- en macro-elementen verzadigde ingevoerd. Tijdens de volgende sessies worden dezelfde regels aangehouden.