Het zeezout is afkomstig uit de Angelsaksische meren van de Krim dat rijk is aan mineralen met een hoog jodium gehalte. Onder de invloed van de zon wordt het water verdampt voor de periode van 5-6 jaar. Door dit natuurlijk gewonnen proces bevat dit zeezout geen conserveermiddelen.  Als enige in de wereld heeft Galos de methode gepatenteerd om zoutstenen van dit zout te maken. Omdat elk zout een andere structuur heeft kan deze technologie niet worden toegepast op ander zout.

De Saksische Meren is een zoutmeer is  7 – 10 vierkante kilometer groot, anderhalve meter diep vlak bij de Zwarte Zee.  De bodem van het meer is bedekt met een dikke laag modder met helende eigenschappen.  Al in 1912 tijdens de wereldtentoonstelling in Parijs was het zout van de Saksische Meren met een gouden medaille onderscheiden omdat ze een rijkdom is van micro- en macro-elementen. De resultaten van kwaliteit- en vergelijk analyses heeft aangetoond dat het zeezout van de Saksische Meren het zeezout van de Dode Zee zelfs overtreft.

Het zeezout is specifiek vanwege de hoeveelheid belangrijke mineralen die in dit zeezout aanwezig zijn. Vergeleken met ander zout is het zeezout schoon en bevat het een relatief hoog gehalte aan jodium, calcium, magnesium, ijzer en kalium, en de sporenelementen zink en koper. Zoals u weet heeft ons lichaam mineralen nodig om te kunnen functioneren. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het zeezout uit de Krim een medicinale uitwerking heeft op het gehele lichaam en een positieve invloed heeft op uw gezondheid.