We leven in een tijd waarin we te lang achter computer zitten , door de vele zendmasten om ons heen meer last hebben van elektrosmog, minder mineraalrijk voedsel eten, te veel suiker eten, te veel koffie drinken, roken of werken met chemicaliën. Door onze genetische aanleg ontwikkelen we steeds meer gezondheidsklachten. Bij de de onderstaande ziektes of klachten kan de jodium zoutgrot ondersteuning bieden.

Longklachten

Longziekten zijn aandoeningen van het ademhalingssysteem en kunnen worden onderverdeeld in obstructieve longziekten (beperkte luchtstroom) en beperkende longziekten. (functionele capaciteit)

De belangrijkste voordelen van halotherapie in onze jodium zoutgrot voor longziekten zijn; werkt ontstekingsremmend, doodt bacteriën en virussen, loskomen en afvoeren van overtollig slijm, minder benauwd en meer lucht, opbouwen immuunsysteem, actiever.

De halotherapie in onze jodium zoutgrot helpt bij vele longklachten; astma, COPD, bronchitis, longemfyseem, longontsteking, cystic fibrosis (taaislijmziekte)

KNO aandoeningen beïnvloeden keel, neus, oor en strottenhoofd, luchtpijp, bijholten, speekselklieren en tong. (bovenste luchtwegen)

De belangrijkste voordelen van halotherapie in onze jodium zoutgrot voor longziekten zijn; werkt ontstekingsremmend, doodt bacteriën en virussen, loskomen en afvoeren van overtollig slijm, verminderd zwelling neusslijmvlies, makkelijker ademen, wegnemen druk voorhoofd, opbouwen immuunsysteem.

De halotherapie in onze jodium zoutgrot helpt bij vele KNO klachten; sinusitis, hooikoorts, rhinitis (chronisch of acuut) verkoudheid, keelontsteking, hoesten en niezen.

KNO klachten

Immuunsysteem

Immuunsysteem. Ook wel afweersysteem genoemd, zorgt voor bescherming van het lichaam tegen infecties. Om uw hele lichaam te beschermen tegen indringers werkt uw huid, darmen, luchtwegen, bloed en lymfestelsel samen.

Veel van de geneesmiddelen worden gebruikt om de immuunreactie onder controle te brengen zoals ontstekingsremmers, (puffers) die vooral bij kinderen met luchtwegklachten en volwassenen worden voorgeschreven, of corticosteroïden zoals Prednison.  Hoewel de symptomen afnemen, beïnvloeden zij echter het vermogen van het lichaam om ziekte, vooral infecties, te bestrijden.

De halotherapie in onze jodium zoutgrot versterkt het immuunsysteem waardoor het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt verbeterd.

Huidziekten of klachten. Bijna iedereen heeft wel last gehad van puistjes, rode vlekken of een jeukende huid. Huidklachten kunnen een gevolg zijn van allergieën of door chemicaliën. Maar het kan ook in relatie staan met uw auto-immuunsysteem.

De belangrijkste voordelen van halotherapie in onze jodium zoutgrot voor mensen met huidklachten of -ziekten zijn; ontstekingsremmend, reinigt de huid, verwijdert de dode opperhuid cellen, bacteriën dodend op de huid, vermindert de jeuk, maakt de huid soepel en glad.

De halotherapie in onze jodium zoutgrot, en onze dermo cosmetica (verkrijgbaar in de webshop) kan ondersteuning bieden bij veel huidklachten of ziekten; diverse soorten eczeem, acne, psoriasis, dermatitis.

Huidziekten of klachten

Traag werkende schildklier

De schildklier maakt een hormoon dat onder meer het tempo bepaalt van de stofwisseling en voorziet de cellen bijvoorbeeld van energie. De schildklier kan te snel werken, maar ook te langzaam. Als de schildklier te langzaam werkt kan dit gevolgen hebben voor uw gezondheid en resulteren in vermoeidheid, aankomen van gewicht, snel koud, stijve botten en spieren.

Het belangrijkste voordeel van halotherapie in onze jodium zoutgrot bij een traag werkende schildklier is, de aanwezigheid van vele mineralen aanwezig die inwerken op het lichaam, waaronder jodium.

De jodium zoutgrot is aan te bevelen als de schildklier is beschadigd of verwijderd en voor zwangere vrouwen vanwege het stimuleren van de groei en de ontwikkeling van het ongeboren kind.

Hart- en vaatziekten is de verzamelnaam voor aandoeningen aan de organen en weefsels die de bloedsomloop vormen. Met name het hart, de aderen en de bloedvaten.

De belangrijkste voordelen van halotherapie in onze jodium zoutgrot voor hart- en vaatziekten zijn; verbetering van de bloedcirculatie, verlaging van de bloeddruk, verbetert de tegen diastolische werking, (de fase waarin het hart zich ontspant en weer vol zuigt met bloed) herstellen zuur-base evenwicht.

Hart- en vaatziekten

Diabetes

Diabetes heet ook wel suikerziekte. De officiële naam is diabetes mellitus. Bij diabetes kan het lichaam de bloedsuiker niet meer goed houden. Normaal regelt het lichaam de bloedsuikerspiegel heel precies met het hormoon insuline. Mensen met diabetes maken zelf geen insuline meer of hun lichaam reageert niet meer op de insuline.

De belangrijkste voordelen van halotherapie in onze jodium zoutgrot voor mensen met diabetes zijn; betere omzetting van voedingsstoffen in het lichaam, verlaging van bloedsuiker.

Sociale en psychische stress kunnen tal van aandoeningen veroorzaken of verergeren. Bijvoorbeeld diabetes mellitus, hoge bloeddruk en mogelijk ook multipele sclerose. Het relatieve belang van psychische factoren loopt echter sterk uiteen bij mensen met dezelfde aandoening.

De meeste mensen geloven intuïtief of uit persoonlijke ervaring dat emotionele stress lichamelijke aandoeningen kan veroorzaken of het verloop ervan kan beïnvloeden. De precieze werking van deze stressfactoren is niet duidelijk. Wel duidelijk is dat emoties lichamelijke functies kunnen beïnvloeden, zoals hartslag, bloeddruk, transpiratie, slaappatronen, maagzuurafscheiding en stoelgang.

Neurologische klachten

Reumatische klachten

Reumatische klachten zoals spier- en gewrichtsontstekingen zijn meestal chronisch en ontstaan vermoedelijk vanwege de ontregeling van het afweersysteem en kan worden veroorzaakt door omgevingsfactoren zoals roken.

De belangrijkste voordelen van halotherapie in onze jodium zoutgrot voor mensen met reumatische klachten zijn; werkt ontstekingsremmend, beter slapen, verbetert het immuunsysteem, vermindert de pijn, vertragen verouderingsproces.

De halotherapie in onze jodium zoutgrot kan ondersteuning bieden bij de reumatische klachten; Reumatoïde artritis, fibromyalgie, osteoporose, artrose.

Spijsverteringsklachten. Er zijn veel factoren die het maagslijmvlies beschadigen waardoor er spijsverteringsklachten kunnen optreden. Een Helicobacter pylori infectie, een ongezonde leefstijl, waaronder te gehaast eten, stress, ongepast dieet, alcohol, geneesmiddelen, voornamelijk de niet-steroïde anti-flammatoire geneesmiddelen, auto-immuunziekten kunnen allemaal van oorzaak zijn.

De belangrijkste voordelen van halotherapie in onze jodium zoutgrot voor het immuunsysteem zijn; werkt ontstekingsremmend, doodt bacteriën en virussen, schimmels, parasieten en gifstoffen, opbouwen afweersysteem, verbetert van de vitaliteit.

De halotherapie in onze jodium zoutgrot helpt bij vele spijsverteringsklachten.

Spijsvertering Klachten