Veel gestelde vragen

Wat moet ik weten?

Steenzout is oud zout dat wordt gewonnen uit de mijn of bergen. Tijdens het reinigingsproces gaan er mineralen verloren en wordt het, na toevoeging van jodium, als keukenzout gebruikt. Zeezout is jong en puur zout dat ontstaat uit zeewater dat verdampt onder de invloed van de zon, zonder tussenkomst van de mens. Zongedroogd zeezout is niet helemaal wit en bevat microscopische deeltjes van dieren en zeeplanten en is een waardevolle bron van mineralen.
In een microklimaat wordt het klimaat van de mijn nagebootst. In een microzeeklimaat het klimaat van de zee.
Op de Nederlandse en Europese markt bestaan er drie soorten kamers voor halotherapie. De eerste variant is de zoutkamer, dit is een ruimte met opgespoten zout die is uitgerust met een machine die een halogenerator wordt genoemd. Deze machine produceert het zout aerosol, d.w.z. het heeft zout nodig. Als de halogenerator zout nodig heeft, is de vraag wat voor zout voor deze machine wordt gebruikt en welke mineralen het bevat. We weten alleen dat het steenzout is, maar of het zout schoon is of bewerkt is door de mens is niet duidelijk. Het is van belang dat wat we inademen een natuurlijk product is zoals zeezout. De tweede variant is de zoutgrot, deze is meestal gebouwd van blokken steenzout. Het meest populaire zout dat wordt gebruikt voor het bouwen van de grot is de Himalaya, rijk aan veel mineralen. De enige vraag is hoe mineralen te winnen uit een blok dat zo moeilijk is als steen? Alleen in een vochtige omgeving komen de mineralen vrij. Een vochtig klimaat is niet gewenst voor mensen met o.a. luchtwegklachten. Daarnaast vergroot het de kans tot het overbrengen van bacteriën. De laatste optie is de Galos jodium zoutgrot. Als enige in Nederland ( niet in de wereld ), is deze zoutgrot vervaardigd van 100% zeezout en bevat het, behalve ( belangrijke) geïoniseerde lucht, veel kostbare mineralen die een aanmerkelijke bijdrage leveren bij het verbeteren van de gezondheid.. De Galos-jodium zoutgrotten in de wereld zijn gemaakt van 100% zeezout van de Saksische meren in de Krim. Onder de invloed van de zon wordt dit zeezout verdampt over een periode van 5-6 jaar en is het een puur natuurlijk product, gemaakt zonder tussenkomst van de mens. De samenstelling van het zeezout met de vele mineralen is laboratorium getest. Om samen te vatten: 1 zoutkamer gebruikt een halogenerator zonder specifieke informatie over de oorsprong en samenstelling van zout dat de halogenerator nodig heeft. 2 zoutgrot gebouwd van blokken steenzout, meestal mineraal van de Himalaya in mineralen, maar moeilijk binnen te krijgen. 3 Galos jodium zoutgrot is gemaakt van 100% natuurlijk zeezout, dat wordt gevormd door het verdampingsproces zonder menselijke tussenkomst. Voor de bouw van de grot wordt 7 tot 20 ton zeezout gebruikt waarin een droog microklimaat is gecreëerd. De kwaliteit van het zout garandeert de effectiviteit van de halotherapie.
De jodium zoutgrot onderscheidt zich door het kwaliteitskenmerk Galos. Dit garandeert u dat de jodium zoutgrot is vervaardigd van zeezout uit de Saksische meren op de Krim. Er wordt gebruik gemaakt van 100% natuurlijk zeezout dat labolatorium is getest. Naast natriumchloride, bevat het zeezout alle kostbaar mineraal dat ons lichaam nodig heeft. De Galos jodium zoutgrot van MediSalt is een ruimte vervaardigd van 7 ton zeezout waarin een bewezen microzeeklimaat is gecreëerd., Naast halotherapie, biedt de Galos jodium zoutgrot u gedurende een sessie van 45 minuten ook muziek- voetreflex- en kleurtherapie. U wordt geadviseerd om de eerste 5 minuten in de grot rond te lopen om de drukpunten in uw voeten te masseren/activeren waardoor de bloedcirculatie verbetert en de mineralen sneller door het lichaam worden opgenomen. De combinatie van deze therapieën garandeert u een verbetering van uw gezondheid en zorgt voor rust en ontspanning.
Er is geen verschil, behalve dat er verschillende concepten zijn. Alle concepten komen uit Oost Europa.
Het aanbod voor de halotherpaie is flink gestegen en zijn er verschillende concepten van halotherapie op de markt gekomen. Het is daarom belangrijk dat u zich goed laat informeren over de verschillende werking ervan. Indien u bijvoorbeeld de halotherapie in de zoutgrot/kamer wilt proberen vanwege gezondheidsredenen, let dan in elk geval op de volgende zaken: 1. wat voor zout wordt er gebruikt, 2. hoe werkt de lucht ventilatie en circulatie van het aerosol, 3. hoe worden de bacteriën gefilterd,
De Galos Jodium zoutgrotten vervaardigd van 100% zeezout zijn gebouwd volgens een geoctrooieerde, unieke technologie dat geen montage van extra aggregaten, halo generatoren en dergelijke vereist. De bijzondere montage van de Galos jodium zoutgrotten berust in het feit dat we een vrij ruimte tussen de buitenwand en de zoutwand laten, waardoor de druklucht van het versterkt ventilatie- en klimaatregelingssysteem kan worden geperst. De druklucht wordt door de poreuze zoutwand doorgeblazen, dat als filter voor de hele grot dient en zo de “longen van de grot” vormt. Tijdens luchtfiltratie wordt het droge met micro- en macro-elementen verzadigde zoutaerosol vrijgelaten waardoor een uniek zeeklimaat wordt gecreëerd. Het zoutaerosol wordt tijdens de sessies van 45 minuten ingeademd. De montage technologie van de Galos jodium zoutgrotten wordt al 30 jaar gebruikt zonder evidente technische en technologische wijzigingen.
U wordt geadviseerd om bij uw bezoek aan de Galos jodium zoutgrot s'morgens geen parfum op te doen, gemakkelijk zittende kleding te dragen en u betreedt de zoutgrot met meegebrachte schone witte sokken U wordt verzocht uw schoenen op te bergen in de schoenen box en al uw spullen achter te laten in de locker.
Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij u een afspraak te maken. Dit kan door een email te sturen naar info@medisalt.nl of contact op te nemen via telefoon op nummer 036-521 23 62. Dit geldt in principe niet voor onze shop.
Afhankelijk van uw leeftijd kunt u de Galos jodium zoutgrot al bezoeken voor gemiddeld 12 EUR. (bij aanschaf van een 10 sessiekaart) De halotherapie in de jodium zoutgrot wordt vergoed door Zorg en Zekerheid, mits u beschikt over een aanvullende verzekering voor alternatieve zorg en een verwijzing van arts of medisch specialist. MediSalt werkt samen met een natuurgeneeskundige therapeut. In combinatie met de ademhalingstherapie kan de Galos jodium zoutgrot als natuurgeneeskundige behandeling worden geïntegreerd en vergoed door uw zorgverzekeraar, mits u aanvullend bent verzekerd voor alternatieve zorg.
Onze halotherapie wordt geadviseerd voor alle kinderen. Voor gezondheidspreventie, maar met name voor kinderen met luchtweg-, huidklachten en gedragsproblemen. Vanwege het blootstellen aan straling, door bijvoorbeeld de smartphones of tablets, creëren we veel straling om ons heen. Deze elektrosmog heeft een negatieve invloed op het gedrag, concentratievermogen, slaap, groei en gezondheid van uw kind. De jodium zoutgrot wordt ook geadviseerd voor de pasgeboren, omdat baby’s van 0-5 jaar niet kunnen worden behandeld met antibiotica. Met name voor de opbouw van het immuunsysteem wordt u geadviseerd om vanaf de vroegste leeftijd met uw kinder(en) de jodium zoutgrot te komen bezoeken.