Eczeem

Eczeem is een huidaandoening waarbij de huid ontstoken raakt. Het wordt gekenmerkt door rode, schilferige plekken, waarbij soms ook bobbeltjes en blaasjes ontstaan.

  • Constitutioneel eczeem: (ook wel atopisch eczeem genoemd) eczeem dat ontstaat door onbekende oorzaken van binnenuit het lichaam. Dit komt voornamelijk voor op kinderleeftijd, maar kan ook chronisch blijven of op latere leeftijd terug komen. De huid voelt droog en ruw aan.
  • Contact eczeem: er ontstaat eczeem door contact met bepaalde stoffen. Eczeem ontstaat daar waar de stof in contact is gekomen met de huid.

Psoriasis

Psoriasis (psoriasis vulgaris) valt onder de groep van aandoeningen, aangeduid als dermatitis. Psoriasis is een chronische auto-immuunziekte, gekenmerkt door een versnelde deling en verminderde rijping van hoorncellen in de opperhuid. Het immuunsysteem wordt blijvend ontregeld wat tot uiting komt door een chronische ontsteking van de huid, die plaatselijk teveel nieuwe huidcellen aanmaakt.

Hoewel psoriasis vooral tot uiting komt in de huid, is het niet primair een huidprobleem, maar een ontregeling van het immuunsysteem (auto-immuunziekte).
Vaak bestaat er bij personen met psoriasis een genetische aanleg voor het optreden van een versnelde huiddeling. Psoriasis is niet besmettelijk.

De naam psoriasis komt van het Griekse “psora”, dat jeuk of huiduitslag betekent. De eerste duidelijke beschrijving van dit ziektebeeld dateert uit 1801.[6] Mannen en vrouwen worden even vaak door deze aandoening getroffen, en 75% van de patiënten vertoont de eerste verschijnselen vóór het 40e levensjaar.

Er zijn verschillende typen psoriasis, waarvan het meest voorkomende (psoriasis vulgaris, ook wel psoriasis en plaque genoemd) de ‘gewone psoriasis’ is. Kenmerkend voor de meeste vormen van psoriasis zijn witte huidschilfers op rode plekken huid. Deze plekken worden ook wel plaques genoemd.

Medisalt biedt met de zoutgrot een effectieve manier om de symptomen van psoriasis te bestrijden. Door blootstelling aan het droge zout aerosol wordt de huid tot rust gebracht, waarmee het gelegenheid krijgt zich te herstellen en het eigen afweermechanisme te hervatten. Het succes van onze Halotherapie wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek en blijkt het tevens uit de vele positieve ervaringen van onze cliënten.

Het gebruik van Galos zeezout wordt geadviseerd bij dermatologische problemen waaronder psoriasis. Het verbetert de immuniteit tegen infecties en het verzacht en ontspant het gehele lichaam.

Acne

Acne is een huidaandoening, waarbij er kleine ontstekingen in de huid rondom de talgklieren ontstaan. Talgklieren maken talg (huidsmeer) aan om de huid soepel te houden. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit met acne te maken, maar de ernst kan verschillen. Matige tot ernstige acne komt bij 15 tot 20% van de pubers voor. Kenmerkend voor acne zijn mee-eters, rode bulten en puistjes. Deze komen voor in het gezicht, in de nek, op de schouders, op de borst en/of rug. Acne kan littekens achterlaten als het verdwijnt. Het is niet besmettelijk. Mannen hebben vaak meer last van acne dan vrouwen. Acne kan ontstaan door verandering van hormonen. Vooral in de pupertijd. Echter kan het ook gerelateerd zijn aan voeding. Bijvoorbeeld bij koemelk allergie. (allergie voor melksuikers)

Dermatitis

Dermatitis een goedaardige huidontsteking die voornamelijk voorkomt bij (jonge) vrouwen. Soms wordt de aandoening ook gezien bij mannen en bij kinderen. Sommige vormen van dermatitis zijn acuut, wat betekent dat de symptomen plotseling op komen zetten en zich snel ontwikkelen. Andere vormen zijn chronisch. De aangedane plek is dan al langer geïrriteerd en de klachten blijven ook langer bestaan.

Voor een optimaal en langdurig effect, afhankelijk van uw gezondheidstoestand, adviseren u tenminste aan een kuur van 10 sessies deel te nemen. Een kuur van 10 sessies komt overeen met 1 maand aan zee. Om het effect van de sessies te vergroten adviseren wij u minimaal 2 keer per week een sessie te doen en niet meer dan 3 dagen tussen een sessie te plannen.