Sinusitis

Sinusitis oftewel neus bijholteontsteking is een infectie in de bovenste luchtwegen. (ontsteking slijmvliezen) Het kan worden veroorzaakt door een wortelontsteking, allergie, bacterie of verkoudheid. In het begin van de ontsteking zit er in de holten helder vocht, dat later verandert in pus. Zo’n ontsteking kan plotseling optreden (acute sinusitis) of geleidelijk ontstaan (chronische sinusitis). Er kunnen ook meer sinussen tegelijkertijd zijn aangedaan.

Hooikoorts

Hooikoorts is een allergische aandoening waarin het lichaam reageert op allergenen zoals (gras)pollen, stuifmeel of andere stoffen in de lucht. Door de slijmvorming kan dit een loopneus veroorzaken den veel niezen.

Rhinitis (chronisch of acuut)

Rhinitis is een ontsteking van het neusslijmvlies (neusverkoudheid) Deze kan acuut of chronisch zijn. Acute infecties worden meestal veroorzaakt door virussen. Vaak is het slijmvlies van de keelholte ook ontstoken.

Keelonsteking

Een keelontsteking (of faryngitis) is een ontsteking van de keel. Een keelontsteking gaat gepaard met keelpijn en vaak zijn de amandelen (tonsillen) daarbij ook ontstoken. De symptomen bij een keelontsteking kunnen zijn; koorts, hoesten, pijn bij slikken,opgezette lymfeklieren, lage weerstand.  Keelontsteking kunnen overigens ook een symptoom zijn van de ziekte van Pfeiffer.

Hoesten en niezen

Af en toe hoesten is normaal. Het schoont namelijk de luchtwegen. Indien u echter langdurig hoest en het chronisch wordt, dan is er een medische oorzaak. Indien de neus en holten extra slijm produceren kan dat een hoestreflex veroorzaken. Astma of een reflux van het maagzuur in de slokdarm kan een andere oorzaak zijn. Niezen wordt meestal veroorzaakt door irritatie van de keel en neusbekleding. Dit kan te maken hebben met allergieën.

Voor een optimaal en langdurig effect, afhankelijk van uw gezondheidstoestand, adviseren u tenminste aan een kuur van 10 sessies deel te nemen. Een kuur van 10 sessies komt overeen met 1 maand aan zee. Om het effect van de sessies te vergroten adviseren wij u minimaal 2 keer per week een sessie te doen en niet meer dan 3 dagen tussen een sessie te plannen.