Borowina oftewel turf/veen is een mineraal dat vroeger al werd gebruikt voor lichaamsbehandelingen in kuuroorden en heeft een bewezen helende werking bij reumatische aandoeningen en klachten. Het modder is ontstaan uit een vegetatieproces van plantenextracten als gevolg van het smelten van een Scandinavische gletsjer ongeveer 10.000 voor Christus. Tot op de dag van vandaag wordt sinds 1858 in Polen turf gebruikt voor medicinale doeleinden. Het werd gegraven in veenmoerassen bedekt met naaldboor, vandaar de naam borowina. De dennengeur van Borowina activeert uw zintuigen. Dit extract bevat humuszuren, fytohormonen, tannines, anti-oxidanten, calcium, magnesium, jodium en kalium ionen en andere kostbare micro elementen.

Modder – “zwart goud” genoemd is een effectief medicijn en een natuurlijk cosmetisch product voor onze huid. Wraps en modderbaden zijn een perfect recept voor “gebroken” botten, gewrichtspijn en vrouwelijke kwalen. Bovendien bestrijdt modder cellulitis en vormt het je figuur! Waarom is het de moeite waard om dit modder te gebruiken? Omdat het 100 procent natuurlijk is. De organische zuren en zouten van dit modder geven een ontstekingsremmende en bacteriedodende eigenschappen.

Borowina SPA. Een bad met Borowina Spa ruikt naar dennenbos, het relaxt, vermindert spanning, maakt spieren los en reduceert het gevoel van zwaarte in de benen, helpt bij reumatische aandoeningen en heeft een gunstig effect op de huid. De natuurlijke anti-oxidanten van turf bestrijden de vrije radicalen in het lichaam. Turf heeft effect op het metabolisme van proteïnen (eiwitten), koolhydraten, vetten, nucleïnezuren en stimuleert de cel vernieuwing. Tevens stimuleert het de productie van elastine, de werking van collageen in de huid en zorgt het voor een goede PH waarde. Verlicht de pijn, werkt ontstekingsremmend en vermindert zwelling. Na het bad is de huid diep gehydrateerd, elastisch en glad.

Borowina boter. Vocht inbrengende crème voor de dagelijkse lichaamsverzorging en voor massage met de ingrediënten kaneel, kruidnagel en gember. De peloid boter beïnvloedt de metabolische processen en stimuleert het collageen en elastine in de huid, hydrateert de huid, verbetert de huidskleur, maakt de huid glad, reguleert het afschilferingsproces van de huid, vermindert cellulitis en de zichtbaarheid van striae.

Borowina hypo-allergeen gel. voor verzorging van lichaam en gezicht. Concentraat van natuurlijke actieve bestanddelen van het peloid extract op waterbasis. Hydrateert en verzacht de huid. Verhoogt de spanning en stevigheid van de huid en egaliseert de teint. Al onze borowina producten zijn dermatologisch getest.

Meer informatie over onze Borowina producten in relatie met huidklachten kunt u vinden in onze webshop.