Onze afweer bestaat dus uit verschillende verdedigingsmechanismen. Deze mechanismen zijn nauw met elkaar verbonden en werken veel samen.

Glucocorticoïden en immuunsysteem

Indien er sprake is van een immuun- en/of allergische reacties zoals o.a. reumatoïde artritis, astma of eczeem, waarbij er sprake is van ontstekingsreacties, wordt in het algemeen een dosis gesynthetiseerde corticosteroïden voorgeschreven om de ontstekingsreacties tegen te gaan.  Glucocorticoïden, met als belangrijkste vertegenwoordigers cortisol (hydrocortison) en corticosteron, hebben echter een ingrijpend effect op de eiwit- vet en koolhydratenstofwisseling en op ontstekingsreacties van het lichaam.

Ze remmen de eiwitopbouw en versterken de eiwitafbraak. Glucocorticoïden hebben een algemeen remmend effect op de werking van het immuunsysteem. Zo daalt het aantal lymfocyten in het bloed. Ook de hoeveelheid eosinofielen in het bloed daalt onder invloed van corticosteroïden. Deze witte bloedlichaampjes spelen een rol bij allergische reacties van het lichaam.

Dus bij gebruik van corticosteroïden kan deze hormoon zorgen voor een verlichting van de klachten op korte termijn, echter is de consequentie dat uw immuunsysteem kwetsbaarder wordt! Dit is een belangrijke reden voor u om de Galos jodium zoutgrot te komen bezoeken om uw immuunsysteem weer te versterken.

Voor een optimaal en langdurig effect, afhankelijk van uw gezondheidstoestand, adviseren u tenminste aan een kuur van 10 sessies deel te nemen. Een kuur van 10 sessies komt overeen met 1 maand aan zee. Om het effect van de sessies te vergroten adviseren wij u minimaal 2 keer per week een sessie te doen en niet meer dan 3 dagen tussen een sessie te plannen.