Amber (of Jantar) is een gestolde en gefossiliseerde boomhars en wordt gevormd als de hars van bepaalde bomen fossiliseert. (vooral coniferen zoals naaldbomen en cipressen) Amber heeft krachtige verbindingen met de aarde en is een aardende steen voor hogere energieën. De steen is een krachtige genezer en reiniger die ongemakken uit het lichaam verdrijft en weefsel weer levendig maakt. Het absorbeert negatieve energieën en transformeert ze tot positieve krachten die het lichaam stimuleren zichzelf te genezen. Amber heeft ook een heilzaam effect op alle aandoeningen van de ademhalingswegen, zoals ontstoken amandelen, astma, bronchitis en schildklierziekten. Amber is een zonne-energie dat levenskracht zal geven, succes en schoonheid zal brengen.

De Amber juwelen die wij u aanbieden zijn afkomstig uit de Baltische Zee en bevat de mineralen magnesium, ijzer, calcium, kalium. Het dragen van een Amber ornament heeft een gunstig effect op uw lichaam en vermindert stress, behandelt keelaandoeningen,  maag, milt, nieren, blaas, lever, vermindert gewrichtsproblemen en versterkt de slijmvliezen. De steen activeert lever gal en nieren, versterkt long -, hart- en keelgebied en ontspant de maagstreek, helpt bij aambeien en miltkwalen en versterkt de werking van witte bloedlichaampjes, de afweerkracht en de immuniteit  en helpt kleine kindertjes bij het krijgen van hun tandjes. Bij dit soort klachten en kwalen kan men de steen het beste gedurende een langere periode aan een kort kettinkje of koordje om de hals dragen of om de pols.

Amber zalf staat bekend om zijn verwarmende eigenschappen en bio-stimulatie. (verbeteren van de spiercontractie) Dit natuurproduct wordt al eeuwen gebruikt in de volksgeneeskunde in de vorm van tincturen en zalven en bevat een aantal biologisch actieve stoffen zoals magnesium, ijzer en calcium. Amberzalf vermindert de spierspanning en verbetert de bloedcirculatie. Het is een krachtige antioxidant en helpt bij het verwijderen van toxines uit het lichaam. Het hydrateert de huid en maakt het de huid glad. Amber zalf wordt toegepast bij het masseren van de spieren en stijve gewrichten. Onze Amberprodukten zijn ook te bestellen via onze webshop.