Zouttherapie in de jodium-zoutgrot

Een andere wereld binnenstappen...

De Galos zoutkamer in Almere is een unieke ervaring voor jong en oud. Een oase van gezondheid, ontspanning en rust!

U bevindt zich in een ruimte die volledig is opgebouwd uit hoogwaardig zeezout. Hierdoor bevat de lucht in deze ruimte een hoge concentratie mineralen die essentieel zijn voor het goed functioneren van lichaam en geest.

Het unieke micro zeeklimaat dat aanwezig is in de grot wordt gekenmerkt door een uitzonderlijke bacteriële zuiverheid een ideale luchtvochtigheid (35-43%) en een aangename temperatuur van 23 graden Celsius.

De zoutgrot is gecreëerd in een afgesloten en goed geventileerde ruimte van ca. 25 vierkante meter.

De muren zijn vervaardigd van zoutstenen die tot aan het plafond reiken. De vloer is voorzien van vloerverwarming met daaroverheen zoutstenen en los zout.
De natuurlijke ventilatie van de poreuze wanden, samen met de airconditioning zorgen voor het ontstaan en circuleren van de micromoleculen van zout en micro elementen die ingeademd worden. De aanwezige gekleurde lampen hebben een therapeutische werking.

Na elke sessie wordt achtereenvolgend; de lucht in de ruimte ververst en worden de eventueel aanwezige bacteriën in de ruimte gedood door de in de zoutgrot aanwezige antibacteriële lamp.
 

De zoutgrot betreden

In de zoutgrot mag u alle kleding gewoon aanhouden. U krijgt plastic overschoenen zodat de hygiëne gewaarborgd blijft. Wij adviseren u de grot met witte sokken te betreden. (graag zelf meebrengen)

U wordt geadviseerd om 5 minuten in de grot te lopen. Hierdoor masseert u uw voeten en stimuleert u de receptoren in uw voeten waardoor de mineralen nog sneller worden opgenomen in uw lichaam. Tevens adviseren wij u gemakkelijke kleding te dragen zodat u optimaal kunt ontspannen.

U wordt verzocht om kort voor de toegang tot de zoutgrot geen parfum te dragen. Dit vanwege het verminderen van het effect en vanwege de luchtcirculatie.

Per sessie kunnen er maximaal 8 personen in de grot. U neemt plaats op een comfortabel relaxstoel en onder het genot van rustgevende muziek en gedimd licht, droomt u heerlijk 45 minuten weg.

Voor een optimaal en langdurig effect, afhankelijk van uw gezondheidstoestand, raden wij aan minstens 10 sessies deel te nemen. Dit komt overeen met 1 maand aan zee.
 

Zwangere vrouwen in de grot

Onze zoutgrot is ook aan te bevelen voor zwangere vrouwen. Al na 12 weken ontwikkelt de baby een schildklier en krijgt het de jodium via de moeder. Indien de jodium van de moeder niet voldoende is zal dit gevolgen kunnen hebben voor de ontwikkeling van het kind. De jodium zoutkamer is zeer effectief voor de bottengroei, en goede weerstand opbouw van het ongeboren kind.
 

Kinderen in de zoutgrot

De jodium-zoutgrot heeft een ontspannende werking op kinderen en draagt op een positieve manier bij aan hun lichamelijke ontwikkeling en gedrag.
Daarnaast zal het bij kinderen de weerstand verhogen en de kans op ziekte verkleinen. Doordat de kwaliteit van de slaap verbeterd wordt zullen uw kinderen tevens beter uitgerust zijn en een verhoogd concentratievermogen op school ervaren. Dit geldt uiteraard ook voor volwassenen.

Voor kinderen hebben wij een speciaal programma opgesteld!

Onder begeleiding van ouders of begeleiders kunnen zij al zittend in het zeezout veel plezier maken en spelen met het aanwezige speelgoed.
Voor deze kindersessies worden de gekleurde lampen in de grot verlicht en kunnen zij naar kinderverhalen luisteren.

Bij voorkeur dragen de kinderen witte sokjes. (graag zelf meebrengen)
 

Meditatie in de zoutgrot

Wij faciliteren ook meditatie lessen in de grot.

Meditatietechnieken worden o.a. gebruikt om bijvoorbeeld te leren ontspannen, maar ook om de gezondheid te verbeteren en genezing te bespoedigen.
Het verbetert de focus en concentratie en helpt je zelfbewustzijn en persoonlijke groei verder te ontwikkelen.

Tijdens de meditatie train je de geest zich naar binnen te richten in plaats v