Jodium zoutgrot

Een andere wereld binnenstappen...

De Galos zoutgrot in Almere is een unieke ervaring voor jong en oud. Een oase van gezondheid, ontspanning en rust!

U bevindt zich in een ruimte die volledig is opgebouwd uit hoogwaardig zeezout. Hierdoor bevat de lucht in deze ruimte een hoge concentratie mineralen die essentieel zijn voor het goed functioneren van lichaam en geest.

Het unieke micro zeeklimaat dat aanwezig is in de grot wordt gekenmerkt door een uitzonderlijke bacteriële zuiverheid een ideale luchtvochtigheid (35-43%) en een aangename temperatuur van 23 graden Celsius.

De zoutgrot is gecreëerd in een afgesloten en goed geventileerde ruimte van ca. 25 vierkante meter.

De muren zijn vervaardigd van zoutstenen die tot aan het plafond reiken. De vloer is voorzien van vloerverwarming met daaroverheen zoutstenen en los zout.
De natuurlijke ventilatie van de poreuze wanden, samen met de airconditioning zorgen voor het ontstaan en circuleren van de micromoleculen van zout en micro elementen die ingeademd worden. De aanwezige gekleurde lampen hebben een therapeutische werking.

Na elke sessie wordt achtereenvolgend; de lucht in de ruimte ververst en worden de eventueel aanwezige bacteriën in de ruimte gedood door de in de zoutgrot aanwezige antibacteriële lamp.
 

De zoutgrot betreden

In de zoutgrot mag u alle kleding gewoon aanhouden. Wij adviseren u de grot met zelf meegebrachte witte sokken te betreden. 

U wordt geadviseerd om 5 minuten in de grot te lopen. Hierdoor masseert u uw voeten en stimuleert u de drukpunten in uw voeten waardoor de bloedcirculatie wordt bevorderd en de mineralen nog sneller worden opgenomen in uw lichaam. Tevens adviseren wij u gemakkelijke kleding te dragen zodat u optimaal kunt ontspannen.

U wordt verzocht om kort voor de toegang tot de zoutgrot geen parfum te dragen. Dit vanwege het verminderen van het effect en vanwege de luchtcirculatie.

Per sessie kunnen er maximaal 8 personen in de grot. U neemt plaats op een comfortabel relaxstoel en onder het genot van rustgevende muziek en gedimd licht, droomt u heerlijk 45 minuten weg.

Voor een optimaal en langdurig effect, afhankelijk van uw gezondheidstoestand, adviseren wij u minstens 2 keer per jaar aan 10 sessies deel te nemen. Een kuur van 10 sessies komt overeen met 1 maand aan zee. Om het effect van de sessies te vergroten adviseren wij u minimaal 2 keer week een sessie te doen en niet meer dan 3 dagen tussen een sessie te plannen. 
 

Zwangere vrouwen in de grot

Onze zoutgrot is ook aan te bevelen voor zwangere vrouwen. Al na 12 weken ontwikkelt de baby een schildklier en krijgt het de jodium via de moeder. Indien de jodium van de moeder niet voldoende is zal dit gevolgen kunnen hebben voor de ontwikkeling van het kind. De jodium zoutgrot is zeer effectief voor de bottengroei, en goede weerstand opbouw van het ongeboren kind.
 

Kinderen in de zoutgrot

De jodium-zoutgrot heeft een ontspannende werking op kinderen en draagt op een positieve manier bij aan hun lichamelijke ontwikkeling en gedrag.
Daarnaast zal het bij kinderen de weerstand verhogen en de kans op ziekte verkleinen. Doordat de kwaliteit van de slaap verbeterd wordt zullen uw kinderen tevens beter uitgerust zijn en een verhoogd concentratievermogen op school ervaren. Dit geldt uiteraard ook voor volwassenen.

Uiteraard is het onmogelijk voor kinderen rustig op een ligstoel te zitten. Onder begeleiding van ouders of begeleiders kunnen zijl zittend in het zeezout veel plezier maken en spelen met het aanwezige speelgoed. Voor deze kindersessies worden de gekleurde lampen in de grot verlicht en kunnen zij indien gewenst naar kinderverhalen luisteren via een luisterboek.

Bij voorkeur dragen de kinderen witte sokjes. (graag zelf meebrengen)
 

Meditatie in de zoutgrot

Wij faciliteren ook meditatie lessen in de grot.

Meditatietechnieken worden o.a. gebruikt om bijvoorbeeld te leren ontspannen, maar ook om de gezondheid te verbeteren en genezing te bespoedigen.
Het verbetert de focus en concentratie en helpt je zelfbewustzijn en persoonlijke groei verder te ontwikkelen.

Tijdens de meditatie train je de geest zich naar binnen te richten in plaats van naar buiten om zodoende de rust binnen jezelf te ontwikkelen (mindfulness).
Deze lessen zijn dan ook een welkome aanvulling op de Halo therapie in de zoutgrot, dat tevens een harmoniserende en helende werking heeft op lichaam en geest. Tijdens deze lessen leert u de basistechnieken van mediteren, en profiteert u optimaal van ons unieke micro zeeklimaat en ervaart u de oase van gezondheid, ontspanning en rust!

Let op! We zijn gestart met meditatielessen voor kinderen ( 4-12 ) jaar, ouderen, ( 65+ ) volwassenen. De meditatielessen worden op zaterdagen gepland (min. 4 personen) De kosten per losse les voor volwassenen zijn 22,50 EUR.

Wilt u een meditatieles volgen, of meer informatie dan kunt u contact met ons opnemen of rechtstreeks met Reshma via nummer 06-24115932.
of via de website www.shivaohmyoga.nl

U kunt zowel inschrijven als individu of in groepsverband. Voor zowel een losse les of meerdere lessen.
 

Reserveren of vragen?

 

Onderstaand kunt u een reservering maken, geef gewoon op wanneer (datum en tijdstip) u de zoutgrot wilt bezoeken en met hoeveel personen en u ontvangt van ons een bevestiging. Indien u met kinderen wilt komen graag vermelden. Ook voor aanvullende vragen kunt u dit formulier gebruiken.