Jodium zoutgrot

Een andere wereld binnenstappen...

De Galos zoutgrot in Almere is een unieke ervaring voor jong en oud. Een oase van gezondheid, ontspanning en rust!

U bevindt zich in een ruimte die volledig is opgebouwd uit hoogwaardig zeezout. Hierdoor bevat de lucht in deze ruimte een hoge concentratie mineralen die essentieel zijn voor het goed functioneren van lichaam en geest.

Het unieke micro zeeklimaat dat aanwezig is in de grot wordt gekenmerkt door een uitzonderlijke bacteriële zuiverheid een ideale luchtvochtigheid (35-43%) en een aangename temperatuur van 23 graden Celsius.

De zoutgrot is gecreëerd in een afgesloten en goed geventileerde ruimte van ca. 25 vierkante meter.

De muren zijn vervaardigd van zoutstenen die tot aan het plafond reiken. De vloer is voorzien van vloerverwarming met daaroverheen zoutstenen en los zout.
De natuurlijke ventilatie van de poreuze wanden, samen met de airconditioning zorgen voor het ontstaan en circuleren van de micromoleculen van zout en micro elementen die ingeademd worden. De aanwezige gekleurde lampen hebben een therapeutische werking.

Na elke sessie wordt achtereenvolgend; de lucht in de ruimte ververst en worden de eventueel aanwezige bacteriën in de ruimte gedood door de in de zoutgrot aanwezige antibacteriële lamp.
 

De zoutgrot betreden

In de zoutgrot mag u alle kleding gewoon aanhouden. Wij adviseren u de grot met zelf meegebrachte witte sokken te betreden. 

U wordt geadviseerd om 5 minuten in de grot te lopen. Hierdoor masseert u uw voeten en stimuleert u de drukpunten in uw voeten waardoor de bloedcirculatie wordt bevorderd en de mineralen nog sneller worden opgenomen in uw lichaam. Tevens adviseren wij u gemakkelijke kleding te dragen zodat u optimaal kunt ontspannen.

U wordt verzocht om kort voor de toegang tot de zoutgrot geen parfum te dragen. Dit vanwege het verminderen van het effect en vanwege de luchtcirculatie.

Per sessie kunnen er maximaal 8 personen in de grot. U neemt plaats op een comfortabel relaxstoel en onder het genot van rustgevende muziek en gedimd licht, droomt u heerlijk 45 minuten weg.

Voor een optimaal en langdurig effect, afhankelijk van uw gezondheidstoestand, adviseren wij u minstens 2 keer per jaar aan 10 sessies deel te nemen. Een kuur van 10 sessies komt overeen met 1 maand aan zee. Om het effect van de sessies te vergroten adviseren wij u minimaal 2 keer week een sessie te doen en niet meer dan 3 dagen tussen een sessie te plannen. 
 

Zwangere vrouwen in de grot

Onze zoutgrot is ook aan te bevelen voor zwangere vrouwen. Al na 12 weken ontwikkelt de baby een schildklier en krijgt het de jodium via de moeder. Indien de jodium van de moeder niet voldoende is zal dit gevolgen kunnen hebben voor de ontwikkeling van het kind. De jodium zoutgrot is zeer effectief voor de bottengroei, en goede weerstand opbouw van het ongeboren kind.
 

Kinderen in de zoutgrot

De jodium-zoutgrot heeft een ontspannende werking op kinderen en draagt op een positieve manier bij aan hun lichamelijke ontwikkeling en gedrag.
Daarnaast zal het bij kinderen de weerstand verhogen en de kans op ziekte verkleinen. Doordat de kwaliteit van de slaap verbeterd wordt zullen uw kinderen tevens beter uitgerust zijn en een verhoogd concentratievermogen op school ervaren. Dit geldt uiteraard ook voor volwassenen.

Uiteraard is het onmogelijk voor kinderen rustig op een ligstoel te zitten. Onder begeleiding van ouders of begeleiders kunnen zijl zittend in het zeezout veel plezier maken en spelen met het aanwezige speelgoed. Voor deze kindersessies worden de gekleurde lampen in de grot verlicht en kunnen zij indien gewenst naar kinderverhalen luisteren via een luisterboek.

Bij voorkeur dragen de kinderen witte sokjes. (graag zelf meebrengen)

Ademobervatie met acupressuur in de jodium-zoutgrot

De ademhaling van iemand observeren draagt bij aan het verbeteren van de gezondheid. Het vertelt namelijk heel veel over de emotionele gesteldheid van de persoon. Het is één van de technieken die gebruikt kunnen worden om te kunnen inschatten of emotionele problemen een oorzaak kunnen zijn van lichamelijke klachten. De ademobservatie gaat het beste al liggend op een massagetafel.

Wij bieden u een unieke ademobservatie die plaatsvindt in onze jodium-zoutgrot. U heeft als bijkomend voordeel dat u ook profijt heeft van het inademen van de in de zoutgrot aanwezige mineralen. Er wordt dan gekeken waar wel en waar niet wordt geademd. Dus wordt er geademd in de buik, het middenrif en de borst. Waar start de ademhaling? Is de ademhaling soepel en ontspannen? Of zitten er blokkades of spanningen in?

Hoe iemand ademt zegt heel veel over de emotionele gesteldheid. Je zou kunnen zeggen dat aan de buik, middenrif of borstademhaling andere emoties gekoppeld zijn. Iemand die niet via de borst ademt kan dus moeite hebben met het uiten van emoties, of gevoelens. Indien de ademhaling in het middenrif niet meedoet kan dat te maken hebben met angst en onzekerheid. De buikademhaling daar in tegen wordt verbonden met gevoel en intuïtie. Een conflict tussen denken en voelen kan dus doorwerken op de ademhaling. Het versterken van de buikademhaling zorgt voor ontspanning, waardoor pijn en stress verminderd kunnen worden.

Wij gebruiken de acupressuur (drukpunten) om de ademhaling te verdelen over de onderbuik, middenrif en de borst.

De duur ervan is 45 minuten.

Deze ademobservatie is geschikt voor iedereen met of zonder lichamelijke klachten.

Magnetiseren in de jodium-zoutgrot

Magnetiseren is het overbrengen van energie van de therapeut naar de cliënt. We hebben allemaal onze persoonlijke energie die verbonden is met ons bewustzijn, ons onderbewustzijn, onze ziel en ons lichaam. In deze persoonlijke energie vinden we ook de problemen die we hebben terug. Hierbij maakt het niet uit of deze problemen geestelijk of lichamelijk zijn.

Een probleem uit zich als een blokkade, die de energiestroom stopt, in onze persoonlijke energie. 
Magnetiseren is met behulp van de juiste energie de negatieve energie van de blokkade weghalen en vervolgens de energiestroming herstellen door positieve energie te plaatsen waar het nodig is. 

Ervaringen tijdens het magnetiseren

Sommige cliënten ervaren tijdens het magnetiseren lichamelijke en geestelijke gewaarwordingen. Deze sensaties verschillen per persoon en per magnetiseer sessie, en hebben volgens magnetiseurs vaak een bepaalde oorsprong en betekenis. Enkele mogelijke sensaties zijn:
 

Warm of koud gevoel – Veel cliënten ervaren tijdens het magnetiseren gevoelens van warmte of kou. De oorzaak hiervan wordt veelal gezocht in de energie die door het lichaam stroomt en het evenwicht hersteld. Warmte, die vaak uit de handen van de magnetiseur wordt gevoeld, zou duiden op ontspanning en opheffing van verkramping en blokkades. Kou wordt gezien als het gevolg van een belemmerde bloedsomloop die voortkomt uit spanning of stress.
 

Tinteling – Wanneer er bepaalde delen van het lichaam gaan tintelen als gevolg van het magnetiseren, betekent dat volgens vele magnetiseurs dat het magnetiseren bepaalde blokkades heeft opgeheven. Het opnieuw stromen van de energie zorgt voor het tintelende gevoel.
 

Ontspanning – Tijdens en na het magnetiseren voelt de cliënt zich vaak meer ontspannen dan voor het magnetiseren. De magnetiseur beïnvloed door het magnetiseren het energiepeil van de cliënt, waardoor de in het lichaam aanwezige stress en spanning wordt bestreden.
 

Visualisatie – Een enkele cliënt geeft aan door het magnetiseren bepaalde beelden te zien. Deze visualisaties kunnen variëren van het zien van kleuren, tot het zien van beelden uit het verleden.
 

Spiertrekkingen – Soms gebeurt het dat spieren van de cliënt samentrekken tijdens het magnetiseren. Ook dit wordt door magnetiseurs meestal gezien als het gevolg van veranderingen in de energiestroom van de cliënt.
 

Pijn – Hoewel het niet vaak voorkomt, kan volgens magnetiseurs ook pijn een tijdelijk effect van magnetiseren zijn. Dergelijke pijnen zouden het gevolg zijn van het opheffen van energieblokkades en verkrampingen.
 

Emoties – Magnetiseren maakt soms emoties bij cliënten los. Vergeten of verdrongen emoties komen dan tijdens of na het magnetiseren aan de oppervlakte en kunnen niet meer worden ingehouden. Dit wordt in verband gebracht met het loslaten van emotionele knelpunten en trauma’s.
 

Duur: 45 minuten

 

Meditatie in de zoutgrot

Wij faciliteren ook meditatie lessen in de grot.

Meditatietechnieken worden o.a. gebruikt om bijvoorbeeld te leren ontspannen, maar ook om de gezondheid te verbeteren en genezing te bespoedigen.
Het verbetert de focus en concentratie en helpt je zelfbewustzijn en persoonlijke groei verder te ontwikkelen.

Tijdens de meditatie train je de geest zich naar binnen te richten in plaats van naar buiten om zodoende de rust binnen jezelf te ontwikkelen (mindfulness).
Deze lessen zijn dan ook een welkome aanvulling op de Halo therapie in de zoutgrot, dat tevens een harmoniserende en helende werking heeft op lichaam en geest. Tijdens deze lessen leert u de basistechnieken van mediteren, en profiteert u optimaal van ons unieke micro zeeklimaat en ervaart u de oase van gezondheid, ontspanning en rust!

Let op! We zijn gestart met meditatielessen voor kinderen ( 4-12 ) jaar, ouderen, ( 65+ ) volwassenen. De meditatielessen worden op zaterdagen gepland (min. 4 personen) De kosten per losse les voor volwassenen zijn 22,50 EUR.

Wilt u een meditatieles volgen, of meer informatie dan kunt u contact met ons opnemen of rechtstreeks met Reshma via nummer 06-24115932.
of via de website www.shivaohmyoga.nl

U kunt zowel inschrijven als individu of in groepsverband. Voor zowel een losse les of meerdere lessen.
 

Reserveren of vragen?

 

Onderstaand kunt u een reservering maken, geef gewoon op wanneer (datum en tijdstip) u de zoutgrot wilt bezoeken en met hoeveel personen en u ontvangt van ons een bevestiging. Indien u met kinderen wilt komen graag vermelden. Ook voor aanvullende vragen kunt u dit formulier gebruiken.