Zoeken
Speciaal

Borowina producten


Borowina producten

Sinds kort verkopen wij nieuwe producten die de gezondheid ook kunnen bevorderen. 

Op diverse plaatsen in de wereld konden moerassen en oerbossen zich ontwikkelen voordat enig mensachtig wezen zich ermee kon bemoeien. Miljoenen jaren hebben daar natuurlijke processen in elkaar opvolgende bodemlagen gezorgd voor een evenwichtige samenstelling van wat op zijn beurt weer de voedingsbodem moest worden voor bestaande en toekomstige begroeiing. Planten zorgen goed voor elkaar. De in de aardkorst opgeslagen brandbare energiebronnen zouden het eerst door de mensen benut worden, de turf, de bruinkool en de steenkool. 

Echter ook therapeutisch en cosmetisch is de kracht van bovenste veenlagen waarschijnlijk al vele eeuwen toegepast. Kennelijk werd de humuslaag voor therapeutisch gebruik met water vermengd of althans in vochtige vorm aangebracht. Cleopatra schijnt grote waardering te hebben gehad voor turf als schoonheidsmiddel. Al sinds 1858 wordt Borowina officieel gebruikt als therapeutische behandeling. Borowina producten zijn onder andere te gebruiken als lichaamspakking en als emulsie in baden. 


Turf is een mineraal dat altijd al werd gebruikt voor handelingen in kuuroorden. Het heeft een bewezen helende werking bij reumatische aandoeningen en klachten. De natuurlijke anti-oxidanten bestrijden de vrije radicalen in het lichaam. Turf heeft effect op het metabolisme van proteïnen (eiwitten), koolhydraten, vetten, nucleïnezuren en stimuleert de celvernieuwing. Tevens stimuleert het de productie van elastine, de werking van collageen in de huid en zorgt het voor een goede PH waarde. Verlicht de pijn, werkt ontstekingremmend en vermindert zwelling. 
Dit extract bevat humuszuren, fytohormonen, tannines, meerdere calcium- en magnesiumionen en andere waardevolle micro-elementen. 


Borowina SPA voor bad

Dit extract bevat humuszuren, fytohormonen, tannines, meerdere calcium- en magnesium-ionen en andere waardevolle micro-elementen die tijdens een warm bad waaraan Borowina Spa is toegevoegd doordringen in het lichaam. 
Humuszuren zijn natuurlijke anti-oxidanten die vrije radicalen bestrijden. Ze geven een licht-zure reactie die gunstig is voor de huid. De modder heeft effect op het metabolisme van proteinen (eiwitten), koolhydraten, vetten, nucleinezuren en stimuleert de celvernieuwing. Bovendien stimuleert het de productie van elastine en collageen in de huid. 
Een bad met Borowina Spa ruikt naar dennebos, het relaxt, vermindert spanning, maakt spieren los en reduceert het gevoel van zwaarte in de benen.
Na het bad is de huid diep gehydrateerd, elastisch en gladgestreken.
Gebruik: Tijdens het vullen van het bad met warm water 50-100ml (1/4 - 1/2 kopje) door het water mengen. Na ongeveer 15 minuten in bad te hebben gezeten, de huid goed afdrogen met een handddoek.
Het bad spoelen – Spa laat geen sporen achter in het bad.
Dagelijks of eens in de twee dagen gedurende 3 weken.
In dermatologische onderzoeken en andere tests zijn geen allergische reacties of irritaties voor het middel waargenomen.
Borowina Spa verlengt spa-behandelingen en maakt het mogelijk om thuis te profiteren van de waardevolle ingredienten van het modderextract.

Borowina zalf
De werkzame stof is verdikt modderaftreksel, bestaande uit humuszuren en mineralen (sodium, calcium, magnesium en chlorides). Het gebruik van modderzalf verzacht de pijnlijke ongemakken die verband houden met ontsteking.
Gebruiksindicaties:

-Modderzalf kan gebruikt worden bij:
-Reumatoide artritis
-Ziekte van Bechterew
-Pijn in nek, schouder en lage rugpijn
-Artrose
-Post-traumatische pijn van het bewegingsapparaat

Voor gebruik:
Dit middel niet gebruiken in geval van overgevoeligheid voor (een van) de bestanddelen van de zalf, waaronder ethyl parahydroxybenzoate. Niet gebruiken op de beschadigde huid (bijv. wonden, verbranding).
Gebruik van de zalf bij kinderen: er zijn geen gegevens bekend betreffende de veiligheid bij gebruik door kinderen. Daarom wordt aangeraden dit middel niet bij kinderen te gebruiken.
Gebruik van de zalf tijdens zwangerschap: : er zijn geen gegevens bekend betreffende de veiligheid bij gebruik door zwangeren.
Gebruik van de zalf bij borstvoeding: er zijn geen gegevens bekend betreffende de veiligheid bij gebruik tijdens borstvoeding.
Bij gelijktijdig gebruik van andere geneesmiddelen: informeer de arts over alle recent gebruikte geneesmiddelen, ook als ze zonder recept verkrijgbaar zijn.
Hoe gebruikt u dit middel?
Een kleine hoeveelheid zalf (1-2cm zalf uit de tube drukken) licht inmasseren tot het in de huid ingetrokken is rond de pijnlijke gewrichten. 1 tot 3x daags, gedurende cyclus van 2 tot 3 weken. 
Mogelijke bijwerkingen:
Er zijn geen bijwerkingen of verergering van de kwaal bekend. Mocht dit toch het geval zijn, dan dient men het gebruik direct te staken en een arts te informeren.
werkzame stof: 40g modderaftreksel
hulpstof: 0,5g pijnolie; 0,1g ethyl parahydroxybenzoate; 59,4g cholesterolzalf (op basis van vloeibare parafine, harde parafine, witte vaseline, cholesterol).
Verpakking:
Aluminium tube bevattend 60g modderzalf in karton verpakt met bijsluiter.

Borowina peloid boter

Vochtinbrengende kracht uit de diepten van de aarde voor de dagelijkse lichaamsverzorging en massage
het ruikt naar kaneel, kruidnagel en gember. 105g

De peloid boter bevat unieke peloid componenten - natuurlijke mineralen gebruikt in de spa therapie. De condensatie van waterige extract peloid maakt de biologisch actieve componenten van peloids geconcentreerd, waardoor hun effectiviteit maximaliseert. 

De meest waardevolle componenten omvatten humuszuren, fytohormonen, oestrogeen organen, calcium- en magnesiumionen, en andere micro-elementen. Zij beïnvloeden metabolische processen stimuleren collageen en elastine in de huid, waardoor een gunstige, enigszins zure reactie op de huid. De boter bevat ook natuurlijke oliën: kruidnagel, kaneel en gember. Bovendien, de aanwezige flavonoïden en fenolische zuren verbeteren de microcirculatie, de absorptie van de peloid componenten vergemakkelijken en vertragen huidveroudering.

De effecten van Sulphur peloid boter op de huid: 

• Diep hydrateert, verhoogt de huid spanning en stevigheid, en verbetert de huidskleur
• glad, reguleert de epidermale exfoliatie proces
• Vermindert cellulitis en de zichtbaarheid van striae
• Een beetje olie de huid, warmt geleidelijk omhoog.

Een massage met het gebruik van zwavel peloid boter ontspant en vermindert spanningen. De peloid boter kan worden gebruikt als aanvulling op de spa behandelingen.

Aanbrengen: een dun laagje boter op de huid 1-2 keer per dag, laten absorberen.
Dermatologisch getest. De tests zijn geen irritatie van de huid symptomen.

Ingrediënten (INCI): Aqua, Turf extract; Vaselinum, glycerylstearaat (en) Ceteareth-20 (en) Ceteareth -12 (en) Cetearylalcohol (en) cetylpalmitaat; CaprineTriglyceride glycerylstearaat; Cyclometicone; Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit; Parafinum liquidum; Orbignya Oleifera Seed Oil; Glycerine; Magnifera Indica Seed Oil; Parafinum; Panthenol, malrove Extract, Palmitoyl Tripeptide-5; Polysorbaat 80; Natriumbenzoaat; Kaliumsorbaat; PEG-8 (en) tocoferol (en) ascorbylpalmitaat (en) ascorbinezuur (en) Citroenzuur kruidnagelolie; EDTA; PEG-8 (en) tocoferol (en) ascorbylpalmitaat (en) ascorbinezuur (en) Citroenzuur Cinnamon olie; Giner olie.


Borowina peloid plus 

Voor gedeeltelijke- of gehele Lichaams- of gezichtsmasker. Inhoud1000g

De effecten van peloid plus is afgeleid van de eigenschappen van peloid, een natuurlijk mineraal dat wordt gebruikt in de spa therapie voor jong en oud. De therapeutische effecten worden voorgeschreven bij reumatische ziekten.

De geconcentreerde waterige peloid extract heeft een gunstige werking op het lichaam en gezichtshuid. Verrijkte peloid plus bevat biologisch actieve geconcentreerde humuszuren, fytohormonen, tannines, calcium, magnesium, jodium en kalium ionen en andere micro-elementen. 

Humuszuren zijn natuurlijke anti-oxidanten, de aaseters van vrije radicalen. Vanwege de absorptie-eigenschappen van humuszuren, wordt uw huid grondig gereinigd. 

Peloids heeft invloed op de omzetting van koolhydraten, eiwitten, vetten en nucleïnezuren, en weet weefselregeneratie te stimuleren. Peloid plus regelt microcirculatie en stimuleert collageen en elastine in de huid, wat vooral belangrijk is omhuidveroudering te vertragen.

Voor elke lichaam en gezicht huidtype, in het bijzonder voor de combinatie, vette en seborroïsche huid. Het vermindert striae en cellulitis. Voor overmatig epidermale scrubben )jeuk' en voor de vale huid.

Toepassing:
Verwarm de peloid container in een waterbad. De peloid temperatuur van de procedure: 37 ° C - 40 ° C. Nadat u uw huid hebt gereinigd (je kunt het exfoliëren), breng een dunne peloid laag op de huid, dek het af met een gaasje en plastic folie. Bedek de delen die de procedure ondergaat met een deken. Na 20-25 minuten, verwijder het gaas met peloid en was uw huid met water. 

Voor gezicht procedures, is het raadzaam om peloid toe te passen op het gaas. Om het effect te verbeteren, gebruik maken van de ZWAVEL ZDRÓJ hypoallergene peloid gel.

De dermatologische en toepassingstests tonen geen allergische reacties of irritatie.

Ingrediënten (INCI): Turf, Turf extract, natriumbenzoaat, Kaliumsorbaat, Melkzuur.


Borowina peeling. 

Zorgt perfect voor de huid en voorkomt vroegtijdige veroudering

De componenten zijn op waterbasis geconcentreerd turfextract. De humuszuren en oestrogene fytohormonen beïnvloeden de stofwisselingsprocessen van de huid - stimuleren de productie van collageen en elastine, exfoliëren de ruwe huid en zorgen voor een duidelijke verhoging van de stevigheid van de huid.

Het aanwezige hyaluronzuur is verantwoordelijk voor het juiste niveau van huidhydratatie.
Passiebloemzaden reinigen de opperhuid en egaliseert de oneffenheden in de huid.
De salie zaadolie  helpt bij het her genereren van de huid terwijl de olie van groene thee met granaatappel een antioxiderende en ontstekingsremmende werking heeft, en zorgt voor ontspanning van de huid.

Hoe te gebruiken: Breng een kleine hoeveelheid peeling aan op een eerder bevochtigd lichaam en masseer vervolgens in cirkelvormige bewegingen tot het crème gedeelte is opgenomen. Was vervolgens grondig met lauw water en maak de huid van je lichaam voorzichtig droog. Verwijder de resterende poeders op de huid met een droge hand. Tweemaal per week aanbrengen.

Dit product is dermatologisch getest en heeft geen allergische reacties veroorzaakt bij gebruik.
Inhoud: 200 g

Borowina (turf/veen)  peloid

Borowina (turf/veen) peloid "plus"
Voor gedeeltelijke- of gehele Lichaams- of gezichtsmasker.

30.00  € 21.00


Voorraad: Niet meer op voorraad


Aantal  Borowina (turf/veen) peloid boter

Borowina (turf/veen) peloid boter
Hydrateert en vermindert cellulitis en de zichtbaarheid van striae

23.00  € 16.00


Voorraad: Ruim op voorraad


Aantal  Borowina (turf/veen) SPA voor in bad

Borowina (turf/veen) SPA voor in bad
goed voor zowel reumatische- als huidproblemen. Na bad is huid diep gehydrateerd, elastisch en glad.

30.00  € 23.00


Voorraad: Ruim op voorraad


Aantal  Borowina (turf/veen) zalf 60 gram

Borowina (turf/veen) zalf 60 gram
Geschikt tegen Reumatoide artritis, artrose, pijn in nek, schouder en lage rugpijnen

€ 16.50


Voorraad: Lage voorraad


Aantal  Borowina hypo allergy gel 200 gram

Borowina hypo allergy gel 200 gram
stimuleren van weefselregeneratie en collageen,

19.00  € 12.00


Voorraad: Ruim op voorraad


Aantal  Borowina Peeling

Borowina Peeling
Zorgt perfect voor de huid en voorkomt vroegtijdige veroudering

23.00  € 16.00


Voorraad: Ruim op voorraad


Aantal