Zoutproducten: Helende werking voor thuis

Naast de halotherapie verkopen wij ook gerelateerde zoutproducten zoals zoutlampen, juwelen met Amber en zeezout producten zoals bad-, peeling zout en anti-allergie badpoeder Dako Trona. Hiermee kunt u de helende werking bij u thuis nabootsen.

 

Zoutlampen

Hoe wij ons voelen en ons prestatievermogen hangt volgens wetenschappelijk onderzoek sterk af van de positieve en negatieve deeltjes (ionen) in de lucht.
Een te veel aan positieve ionen, veroorzaakt door o.a. beeldschermen, sigarettenrook en elektrische apparatuur, kan lusteloosheid en depressiviteit tot gevolg hebben.

Dit verschijnsel kan tegen gegaan worden door een hoge concentratie aan negatieve ionen, welke aanwezig zijn bij watervallen, aan zee, na een onweersbui maar ook bij zoutkristallen. Door het gebruik van de zoutlamp wordt constant de gezonde, geïoniseerde lucht ingeademd. Te adviseren voor mensen met luchtwegproblemen zoals astma, COPD maar tevens ook voor slaapproblemen.

Afhankelijk van grootte en de warmte van de lichtbron kan de zoutlamp een belangrijke bijdrage leveren om de elektrische lading in onze woon en werkvertrekken in evenwicht te brengen.

Het kristalzout dat wordt gebruikt voor onze zoutlampen komt uit het tijdperk van Palaeoic, dat dateert van 250 miljoen jaar geleden. De  zoutklompen worden gebruikt om onze lampen en kandelaars te produceren, en worden ontgonnen uit de zoutmijnen in Polen, 700 meter onder de grond.

Bekijk hier de zoutlampen in onze webshop

 

Juwelen met amber (Barnsteen)

Juwereln met amber is een gestolde en gefossiliseerde boomhars en wordt gevormd als de hars van bepaalde bomen (vooral coniferen zoals naaldbomen en cypressen ) fossiliseert.

Amber heeft krachtige verbindingen met de aarde en is een aardende steen voor hogere energieën. De steen is een krachtige genezer en reiniger die ongemakken uit het lichaam verdrijft en weefsel weer levendig maakt. Het absorbeert negatieve energieën en transformeert ze tot positieve krachten die het lichaam stimuleren zichzelf te genezen.

De juwelen met Amber die door ons worden verkocht zijn afkomstig uit de Baltische Zee.

Bekijk hier de juwelen met Amber en juwelen amber met zilver in onze webshop

 

Amber zalf

Amber zalf staat bekend om zijn verwarmende eigenschappen en biostimulatie. (verbeteren van de spiercontractie) Amber wordt al eeuwen gebruikt in de volksgeneeskunde in de vorm van tincturen en zalven en bevat een aantal biologisch actieve stoffen.
 
Werking van amber zalf: Vermindert de spierspanning en verbetert de bloedcirculatie. Het is een krachtige antioxidant en helpt bij het verwijderen van toxines uit het lichaam. Het hydrateert de huid en maakt het de huid glad. 
 
Indicaties: Amber zalf is bedoeld voor het masseren van de spieren en het omringende gebieden stijve gewrichten van de knie, elleboog, handen, voeten en armen.
 
Gebruik: 2 a 3 keer per dag.
 
Ingrediënten: Er zijn geen kunstmatige kleurstoffen of parabenen (groep van chemische stoffen) toegevoegd. Amber zalf bevat ook magnesium, ijzer en calcium.

Bekijk hier de Amber zalf in onze webshop

 

Zeezoutproducten

Zeezoutproducten in onze webshop zijn afkomstig uit de Saksische Meren in het gebied de Krim en bevatten dezelfde mineralen als de zoutgrot.

Badzout (Galos)

Het badderen met Galos natuurlijk 100% zeezout verzacht en verstevigt de huid. Het reguleert de zuurbalans (neutrale pH-waarde) wat zorgt voor een gezonde en elastische huid.

Het gebruik van Galos zeezout wordt geadviseerd bij dermatologische problemen. Het verlicht de spanning in de spieren, pijn in de gewrichten en helpt tegen reumatische klachten. Het verbetert de bloedcirculatie en de immuniteit tegen infecties. Het verzacht en ontspant het gehele lichaam.

Volwassenen: 100 gram per bad, temperatuur 37-38 graden celcius, duur 15-30 minuten.
Kinderen      :   50 gram per bad, temperatuur 35-36 graden celcius, duur 10-15 minuten.

Zoutpeeling (Galos)

De zoutpeeling van Galos reinigd de huid door het verwijderen van dode opperhuidcellen. Het versterkt de smalle bloedvaten en beschermt het tegen scheuren. Het reguleert de zuurbalans (neutrale pH-waarde) dat zorgt voor een gezonde en elastische huid. Het verbetert de bloedcirculatie.

Het verzacht de huid en maakt het sterk en voelt zijdezacht. Het herstelt de vitaliteit van de huid en geeft het een gelijkmatig gezonde kleur.

Mix de peeling met water tot een dun papje. Lichaam insmeren met borstel of spons. 

Dode Zee zeep modder-zout met mineralen.
 
Dit modder-zout zeep is geproduceerd volgens de traditionele methode met de hoogste kwaliteit aan natuurlijke grondstoffen. Het bevat een unieke compositie van modder en dode zee zout. Rijk aan magnesium, kalium, calcium, ijzer, bromiden, sulfaten en andere koolhydraten. De micro- en macronutriënten in dit zout en modder van de dode zee hebben een zeer gunstig effect op de huid. Aanbevolen voor de dagelijkse verzorging van elk type huid en tegen huidklachten zoals Seborrhea (overmatige afscheiding van talg gevormd door de talgklieren), acne, psoriasis en schimmelinfectie.                                                                                                                

Gebruik: zeep lichaam in en geef het een massage van tientallen seconden, daarna afspoelen met water. Dit zout bevat essentiële oliën en geeft de huid een gevoel van frisheid en ontspanning na douche of bad.

Teerzeep 
 
Biologische, zuiver plantaardige zeep van gewassen kruiden die hun eigenschappen niet verliezen. Ideaal voor persoonlijke hygiëne voor het gehele lichaam, inclusief hoofdhuid en haren . Ook geschikt voor probleem huid zoals Acne, Psoriasis, huidschilfertjes en Seborrhea. De zeep met natuurlijke teer, versneld de genezing van huidwondjes aanzienlijk. Het is ook een goed allergie- en ontsmettingsmiddel, bacteriedodend en helpt tegen jeugd acne.

samenstelling; olijfolie, zonnebloemolie, koolzaadolie, palmolie, ricinusolie, natriumhydroxide, gedestilleerd water.

Modderzeep van de dode zee
 
Biologische, zuiver plantaardige zeep van gewassen kruiden die hun eigenschappen niet verliezen. Geschikt voor iedere huid maar vooral voor de gemengde huid met allergische aanleg. De modder van de dode zee met vele waardevolle mineralen hebben een antibacteriële werking. De zeep is zeer nuttig bij de behandeling van acne en andere huidirritaties. Het verwijdert dode huidcellen en maakt de huid zacht en soepel
 
samenstelling; olijfolie, zonnebloemolie, koolzaadolie, palmolie, ricinusolie, natriumhydroxide, gedestilleerd water, modder uit de dode zee.
 

Zwavel Sufide producten

Zwavel sufide producten vindt u ook in onze webshop.

Minraal sulfide (zwavel) shampoo

Middel; op basis van sulfide pekel (zwavel) dat afkomstig is van minerale bronnen van Busko - Zdrójen Solec – Zdrój in Polen.

Behandeling; aanbevolen voor de behandeling van; psoriasis van de hoofdhuid, seborrhoisch dermatitis (eczeem, vet haar) van de hoofdhuid,  ernstige seborrhea van de hoofdhuid.

Werking op de huid; anti-inflammatoire, antischimmel, verminderen  van jeuk en talg. Door zachtjes te scrubben verwijderd het dode huidcellen en reinigt het de huid. Tegelijkertijd stimuleer het metabolisme( weefselregeneratie).

Gebruik; dagelijks gebruik of om de dag, afhankelijk van de ernst van klachten, gedurende ongeveer 3 weken bij een verdunning van 1: 4
(1 deel shampoo 4 delen water). Niet bij open beschadigde huid. Voor hoofdhuid/haar.

Mineraal sulfide (zwavel) creme met vitamine A

Het recept voor minerale sulfide creme is vervaardigd op basis van 200 jaar ervaring in de sulfide waterbehandeling van reumatoïde artritis en huidaandoeningen. De sulfide crème bevat waardevolle bioactieve bestanddelen van sulfide mineraalwater uit twee kuuroorden, Buslo-Zdrój en Solec-Zdrój in Polen.

Behandeling; de doeltreffendheid van het sulfide water in de behandeling van ziekten van de huid (bijvoorbeeld, psoriasis, atopische dermatitis, Seborrhoïsch dermatitis) en reumatoïde artritis en is dermatologisch getest.

Werking op de huid: Verbetert de vochtigheid van de huid, Versterking de natuurlijke beschermende lipide barrière )huid eigen oliën) Maakt de huid glad en regelt het afschilferingsproces van de opperhuid. Verbetert de textuur en de elasticiteit van de huid, dus verbetering van haar uiterlijk;Vermindering van striae. De crème wordt gekenmerkt door snelle absorptie, langdurige effecten en de verbetering van de algemene conditie van de huid.

Gebruik:  Dagelijks te gebruiken voor een periode van 2-3 weken (cyclus met evenzoveel tussenperiodes. Voor gezicht en lichaam.

Mineraal Sulfide (zwavel)  vloeibare zeep

Middel; biologische zeep op basis van werelds unieke zwavelhoudend mineraal water uit Busko Zdroj en Solec-Zdroj kuuroorden in Polen. Bevat natuurlijke sulfide en zwavelwaterstof zoute water uit de minerale bronnen van de Busko Zdrój spa

Behandeling: Voor het helpen genezen van huidziekten zoals: atopische dermatitis, seborrheic dermatitis, psoriasis.

Werking op de huid: Grondig reinigt en hydrateert de huid, zachtjes exfoliëert de opperhuid (verwijdert dode opperhuidcellen), vermindert de folliculaire keratose,  helpt het bij de wederopbouw van de huidcellen met als gevolg een gladde en elastische huid.

Minerale sulfide zeep is een concentraat van actieve sulfide-water componenten: sulfide en hydrosulphide ionen, colloïdaal zwavel, jodiden, bromiden, calcium, magnesium, kalium en andere kostbare micro. Met behulp van de sulfide zeep verbetert de opname door de huid van biologisch actieve sulfide-water componenten. 
  
De dermatologische en toepassingstests geen allergische reacties of irritatie tonen.
 
Gebruik: 2 keer per dag voor handen of gehele lichaam voor een periode van 2-3 weken. (evenzoveel tussenperioden niet)

Ingrediënten (INCI):. Aqua dest, Sulfide-sulfide waterstof zoute mineraalwater, natriumlaurethsulfaat, Coco Glucoside, Coco Glucoside (en) glyceryloleaat, Cocamidopropyl Betarine, glycoldistearaat (en) Sodium Laurath sulfaat (en) Cocamide MEA (en ) Laureth-10, natriumbenzoaat, Kaliumsorbaat, Lactic Acid, Eucaliptus globulus, Essentiële oliën. Inhoud 300g.
 

Zwavel sulfide lichaams masker

Busko sulfide lichaam masker te gebruiken als volledig of gedeeltelijke lichaam kompres of om te baden. Bevat biologisch actieve bestanddeel van natuurlijke wateren sulfide, hydrosulphide ionen, colloïdaal zwavel, jodiden, bromiden, calcium-, magnesium- en kaliumzouten en andere micro-elementen.

Door zijn keratolytische eigenschappenverwijdert het de epidermis dode huidcellen en worden de bestandsdelen geabsorbeerd door de huid. De keratoplastische actie draagt bij aan het verbeteren van uw huid cohesie en elasticiteit.

Sulfide wateren neutraliseren vrije radicalen; door hun effect op de metabole processen stimuleren ze weefselregeneratie. Bovendien, flavonoïden afkomstig van natuurlijke eucalyptus en rozemarijn etherische oliën verbeteren de weefselgeneratie, folliculaire keratose en gebarsten epidermis), hydrateert, vermindert de zichtbaarheid van striae en voorkomt de vorming van nieuwe, vermindert cellulitis en verbetert je huidskleur.

Toepassing:In bad: Breng het masker rijkelijk over de huid van je hele lichaam of delen van de huid. Spoel de badkuip met heet water (om de badkuip te verwarmen). Ga liggen in de badkuip gevuld met een kleine hoeveelheid warm water. Blijven vullen tot de helft van het bad met warm water. Het baden tijd: ongeveer 15 minuten.

Douche: Breng het masker rijkelijk over de huid van je hele lichaam of de huid. Laat gedurende 15 minuten intrekken en vervolgens voorzichtig afspoelen met een kleine stroom van warm water.

Na behandeling: voorzichtig uw huid drogen met een handdoek. Om het effect te verbeteren, maak gebruik van de Sulphur Zdrój hypoallergene sulfide gel.

Gebruik: 1-3 keer per week in 3 weken durende een cyclus. Het sulfide masker therapie verfrist, ontspant en verlengt de spa therapie. De dermatologische en toepassingstests vertonen geen allergische reacties of irritatie. Ingrediënten (INCI): Sulfide-sulfide waterstof zoute mineraalwater, Paraffinum Liquidum, Vaselinum Album, 1,2 Propanodiol, Paraffinum solidum, kaolien, PEG-40 gehydrogeneerde castorolie, titanium dioxide, essentiëel oliën, Cholesterol, Eucalyptus globulus, Natriumbenzoaat, Kaliumsorbaat, Melkzuur.
 

Zwavel Sulfide bad SPA

Sulfide bad Busko sulfide SPA met natuurlijke bergamot essentiële olie en citroen samenstelling 500g 5-10 baden.

De 200-jaar ervaring in het behandelen van huidproblemen, in het bijzonder psoriasis, en reumatische aandoeningen in de Solec-Zdrój en Busko-Zdrój spa's, hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de formulering van het sulfide SPA.  De effecten van het sulfide SPA ontlenen zich aan een biologisch actieve bestanddeel van natuurlijke wateren sulfide. Ze bevatten voldoende kostbare onderdelen zoals sulfide en hydrosulphide ionen, colloïdaal zwavel, jodiden, bromiden, calcium-, magnesium- en kaliumzouten en andere micro-elementen.

Vanwege de keratolytische eigenschappen, verwijdert het de dode huidcellen van de epidermis en de huid is bereid om actief SPA componenten te absorberen. De keratoplastische actie draagt bij aan het verbeteren van uw huid cohesie en elasticiteit. Sulfide wateren neutraliseren vrije radicalen; door hun effect op de metabole processen stimuleren ze weefselregeneratie.

Baden in SPA reinigt, duidelijk gladder en diep hydrateert de huid. Het vergemakkelijkt spanning en ontspant, elimineert vermoeidheid, vermindert de been zwaarte, en maakt de huid heerlijk ruiken mooi en delicaat.

Toepassing: Voeg 50-100 ml (1 / 4-1 / 2 glas) aan het bad. Aanbevolen baden tijd: 15 minuten. SPA kan ook worden gebruikt als douchegel.
Huid drogen met een handdoek. Elke dag of om de dag in 3 wekelijkse cyclus. De behandeling kan worden herhaald.

De dermatologische en toepassingstests geen allergische reacties of irritatie tonen.Ingrediënten (INCI): natriumlaurethsulfaat, Sulfide-sulfide waterstof zoute mineraalwater, Aqua, cocamidopropylbetaïne, PEG-7 Glyceryl Cocoate, PEG-40 gehydrogeneerde ricinusolie (en) propyleenglycol, Coco-Glucoside (en) glyceryloleaat, Coco glucoside, glycoldistearaat (en) natriumlaurethsulfaat (en) Cocamide MEA (en) Laureth-10, Aroma, natriumbenzoaat, Kaliumsorbaat, Melkzuur, diverse essentiële oliën.

Mineraal sulfide hypoallergene gel

Busko en Solec Zdrój zijn kuuroorden waar de reuma en huidziekten, vooral psoriasis, effectief worden behandeld.

Natuurlijke sulfide wateren bevatten biologisch actieve zwavelverbindingen S2- en HS, en colloïdale zwavel. Bovendien heeft het een overvloed aan calcium, kalium, magnesium en jodium ionen en andere micro-elementen.

Vanwege de keratolytische eigenschappen, wordt uw huid diep gereinigd en voorbereid om de kostbare nutriënten te absorberen. Door het beïnvloeden van het metabolisme van de huid (keratoplastische effecten) stimuleert het de weefselregeneratie.

Flavonoïden en fenolische zuren gemaakt van natuurlijke eucalyptus essentiële olie zorgen voor de verbetering van de microcirculatie van de huid. Deze gel heeft tevens een lichte antiseptische werking.

Gel is zeer goed verdragen door de gevoelige huid, kenmerkend voor personen met atopie en diverse allergie types.

Toepassing: Gel voor gebruik van het lichaam. Verdeel de gel dun op de schone huid voor de absorptie. Voor dagelijks gebruik.
Werking Gel: hydrateert uw huid grondig, egaliseert de huidskleur en maakt de huid gladder(vermindert de afschilfering en folliculaire keratose)
 

Turf/veen (Borowina) producten

Turf/veen producten (Borowina).producten.
 

Borowina peloid boter

Vochtinbrengende kracht uit de diepten van de aarde voor de dagelijkse lichaamsverzorging en massage
het ruikt naar kaneel, kruidnagel en gember. 105g
  
De peloid boter bevat unieke peloid componenten - natuurlijke mineralen gebruikt in de spa therapie. De condensatie van waterige extract peloid maakt de biologisch actieve componenten van peloids geconcentreerd, waardoor hun effectiviteit maximaliseert.

De meest waardevolle componenten omvatten humuszuren, fytohormonen, oestrogeen organen, calcium- en magnesiumionen, en andere micro-elementen. Zij beïnvloeden metabolische processen stimuleren collageen en elastine in de huid, waardoor een gunstige, enigszins zure reactie op de huid. De boter bevat ook natuurlijke oliën: kruidnagel, kaneel en gember. Bovendien, de aanwezige flavonoïden en fenolische zuren verbeteren  de microcirculatie, de absorptie van de peloid componenten vergemakkelijken en vertragen huidveroudering.
 
De effecten van Sulphur peloid boter op de huid:

• Diep hydrateert, verhoogt de huid spanning en stevigheid, en verbetert de huidskleur
• glad, reguleert de epidermale exfoliatie proces
• Vermindert cellulitis en de zichtbaarheid van striae
• Een beetje olie de huid, warmt geleidelijk omhoog.
 
Een massage met het gebruik van zwavel peloid boter ontspant en vermindert spanningen. De peloid boter kan worden gebruikt als aanvulling op de spa behandelingen.
 
Aanbrengen: een dun laagje boter op de huid 1-2 keer per dag, laten absorberen.
 Dermatologisch getest. De tests zijn geen irritatie van de huid symptomen.
 
Ingrediënten (INCI): Aqua, Turf extract; Vaselinum, glycerylstearaat (en) Ceteareth-20 (en) Ceteareth -12 (en) Cetearylalcohol (en) cetylpalmitaat; CaprineTriglyceride glycerylstearaat; Cyclometicone; Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit; Parafinum liquidum; Orbignya Oleifera Seed Oil; Glycerine; Magnifera Indica Seed Oil; Parafinum; Panthenol, malrove Extract, Palmitoyl Tripeptide-5; Polysorbaat 80; Natriumbenzoaat; Kaliumsorbaat; PEG-8 (en) tocoferol (en) ascorbylpalmitaat (en) ascorbinezuur (en) Citroenzuur kruidnagelolie; EDTA; PEG-8 (en) tocoferol (en) ascorbylpalmitaat (en) ascorbinezuur (en) Citroenzuur Cinnamon olie; Giner olie.

Borowina Hypoallergene gel

Peloid is een mineraal dat voor jaren wordt gebruikt voor de spa therapie. Peloid gel peloid is het waterige extract concentraat van de werkzame bestanddelen: humuszuren, oestrogeen organen, calcium, magnesium, jodium en kalium ionen en andere kostbare micro elementen.

Peloids heeft een positieve invloed op metabole processen, het stimuleren van weefselregeneratie en collageen, en de elastine productie in je huid.

Humuszuren zorgt voor een licht zure reactie op uw huid. Flavonoïden afkomstig van natuurlijke rozemarijn etherische olie verbetert de microcirculatie en versnelt regeneratie van de huid.

Toepassing: Verdeel de gel dun op de schone huid en laat het een paar minuten inwerken.
Werking gel: hydrateert de huid grondig, zorgt voor een gladede huid, verhoogt de huid spanning en stevigheid, en verbetert de huidskleur.
Geschikt voor lichaam en gezicht, voor elk huidtype.

Borowina SPA voor in bad

Een bad met Borowina Spa ruikt naar dennebos, het relaxt, vermindert spanning, maakt spieren los en reduceert het gevoel van zwaarte in de benen.
Emulsie van geconcentreerd turf(modder)-extract.

Modder is een mineraal dat altijd al werd gebruikt in spa-behandelingen. Bewezen is de helende werking bij reumatische aandoeningen. Modderextracten hebben tevens gunstige effecten op de huid.

Dit extract bevat humuszuren, fytohormonen, tannines, meerdere calcium- en magnesium-ionen en andere waardevolle micro-elementen die tijdens een warm bad waaraan Borowina Spa is toegevoegd doordringen in het lichaam.

Humuszuren zijn natuurlijke anti-oxidanten die vrije radicalen bestrijden. Ze geven een licht-zure reactie die gunstig is voor de huid. De modder heeft effect op het metabolisme van proteinen (eiwitten), koolhydraten, vetten, nucleinezuren en stimuleert de celvernieuwing.

Bovendien stimuleert het de productie van elastine en collageen in de huid. Na het bad is de huid diep gehydrateerd, elastisch en gladgestreken.

Gebruik: Tijdens het vullen van het bad met warm water 50-100ml (1/4 - 1/2 kopje) door het water mengen. Na ongeveer 15 minuten in bad
te hebben gezeten, de huid goed afdrogen met een handddoek. Vervolgens het bad spoelen – Spa laat geen sporen achter in het bad.

Dagelijks of eens in de twee dagen gedurende 3 weken. In dermatologische onderzoeken en andere tests zijn geen allergische reacties of irritaties voor het middel waargenomen.Borowina Spa verlengt spa-behandelingen en maakt het mogelijk om thuis te profiteren van de waardevolle ingredienten van het modderextract. De dermatologische en toepassingstests hebben  geen allergische reacties of irritatie aangetoond.

Borowina peloid plus

Voor gedeeltelijke- of gehele Lichaams- of gezichtsmasker. Inhoud1000g
 
De effecten van peloid plus  is afgeleid van de eigenschappen van peloid, een natuurlijk mineraal dat wordt gebruikt in de spa therapie voor jong en oud. De therapeutische effecten worden voorgeschreven bij reumatische ziekten.

De geconcentreerde waterige peloid extract heeft een gunstige werking op het lichaam en gezichtshuid. Verrijkte peloid plus bevat biologisch actieve geconcentreerde humuszuren, fytohormonen, tannines, calcium, magnesium, jodium en kalium ionen en andere micro-elementen.

Humuszuren zijn natuurlijke anti-oxidanten, de aaseters van vrije radicalen. Vanwege de absorptie-eigenschappen van humuszuren, wordt uw huid grondig gereinigd.

Peloids heeft invloed op de omzetting van koolhydraten, eiwitten, vetten en nucleïnezuren, en weet weefselregeneratie te stimuleren. Peloid plus regelt microcirculatie en stimuleert collageen en elastine in de huid, wat vooral belangrijk is omhuidveroudering te vertragen.
 
Voor elke lichaam en gezicht huidtype, in het bijzonder voor de combinatie, vette en seborroïsche huid. Het vermindert striae en cellulitis. Voor overmatig epidermale scrubben )jeuk'  en voor de vale huid.
 
Toepassing:
Verwarm de peloid container in een waterbad. De peloid temperatuur van de procedure: 37 ° C - 40 ° C. Nadat u uw huid hebt gereinigd (je kunt het exfoliëren), breng een dunne peloid laag op de huid, dek het af met een gaasje en plastic folie. Bedek de delen die de procedure ondergaat met een deken. Na 20-25 minuten, verwijder het gaas met peloid en was uw huid met water.

Voor gezicht procedures, is het raadzaam om peloid toe te passen op het gaas. Om het effect te verbeteren, gebruik maken van de ZWAVEL ZDRÓJ hypoallergene peloid gel.
 
De dermatologische en toepassingstests tonen geen allergische reacties of irritatie.
 
Ingrediënten (INCI): Turf, Turf extract, natriumbenzoaat, Kaliumsorbaat, Melkzuur.


Borowina zalf

De werkzame stof is verdikt modderaftreksel, bestaande uit humuszuren en mineralen (sodium, calcium, magnesium en chlorides). Het gebruik van modderzalf verzacht de pijnlijke ongemakken die verband houden met ontsteking.

Gebruiksindicaties:

-Modderzalf kan gebruikt worden bij:

-Reumatoide artritis
-Ziekte van Bechterew
-Pijn in nek, schouder en lage rugpijn
-Artrose
-Post-traumatische pijn van het bewegingsapparaat

Voor gebruik:

Dit middel niet gebruiken in geval van overgevoeligheid voor (een van) de bestanddelen van de zalf, waaronder ethyl parahydroxybenzoate. Niet gebruiken op de beschadigde huid (bijv. wonden, verbranding).

Gebruik van de zalf bij kinderen: er zijn geen gegevens bekend betreffende de veiligheid bij gebruik door kinderen. Daarom wordt aangeraden dit middel niet bij kinderen te gebruiken.

Gebruik van de zalf tijdens zwangerschap: : er zijn geen gegevens bekend betreffende de veiligheid bij gebruik door zwangeren.

Gebruik van de zalf bij borstvoeding: er zijn geen gegevens bekend betreffende de veiligheid bij gebruik tijdens borstvoeding.
Bij gelijktijdig gebruik van andere geneesmiddelen: informeer de arts over alle recent gebruikte geneesmiddelen, ook als ze zonder recept verkrijgbaar zijn.

Hoe gebruikt u dit middel?
Een kleine hoeveelheid zalf (1-2cm zalf uit de tube drukken) licht inmasseren tot het in de huid ingetrokken is rond de pijnlijke gewrichten. 1 tot 3x daags, gedurende cyclus van 2 tot 3 weken. 

Mogelijke bijwerkingen:
Er zijn geen bijwerkingen of verergering van de kwaal bekend. Mocht dit toch het geval zijn, dan dient men het gebruik direct te staken en een arts te informeren.

werkzame stof: 40g modderaftreksel
hulpstof: 0,5g pijnolie; 0,1g ethyl parahydroxybenzoate; 59,4g cholesterolzalf (op basis van vloeibare parafine, harde parafine, witte vaseline, cholesterol).
Verpakking:
Aluminium tube bevattend 60g modderzalf in karton verpakt met bijsluiter.


 

Handtreatment inclusief reflexzone handmassage met onze zout- en zwavelproducten.

Bij massage wordt handmassage vaak ondergewaardeerd. Toch is dit een niet te onderschatten massage. Gaat u maar eens na hoeveel we met onze handen doen. Handmassage kent veel voordelen en is daarom ook op veel verschillende manieren toe te passen. handmassage tevens populair op evenementen of bijzondere gelegenheden zoals bijvoorbeeld bruiloften.

Handmassage voor werknemers kan door de werkgever ingezet worden om zijn werknemers even helemaal tot rust te laten komen, zodat ze met hernieuwde energie aan het werk kunnen gaan. Daarnaast is handmassage goed voor de doorbloeding en zorgt het voor soepele handspieren

De zoutpeeling van Galos reinigt de huid door het verwijderen van dode opperhuidcellen. Het versterkt de smalle bloedvaten en beschermt het tegen scheuren. Het reguleert de zuurbalans (neutrale pH-waarde) dat zorgt voor een gezonde en elastische huid. Het verbetert de bloedcirculatie.

Het verzacht de huid en maakt het sterk en voelt zijdezacht. Het herstelt de vitaliteit van de huid en geeft het een gelijkmatig gezonde kleur.

Het recept voor minerale sulfide creme is vervaardigd op basis van 200 jaar ervaring in de sulfide waterbehandeling van reumatoïde artritis en huidaandoeningen. De sulfide crème die wij gebruiken bevat waardevolle bioactieve bestanddelen van sulfide mineraalwater uit twee kuuroorden, Buslo-Zdrój en Solec-Zdrój in Polen.

De behandeling is geschikt voor beauty, ontspanning en voor mensen met huidziekten zoals bijvoorbeeld, psoriasis, atopische dermatitis, Seborrhoïsch dermatitis) en reumatoïde artritis. Onze dermo produkten zijn dermatologisch getest.

Het verbetert de vochtigheid van de huid, Versterkt  de natuurlijke beschermende lipide barrière (huid eigen oliën) Maakt de huid glad en regelt het afschilfering proces van de opperhuid. Verbetert de textuur en de elasticiteit van de huid. (uiterlijk)  De crème wordt gekenmerkt door snelle absorptie, langdurige effecten en de verbetering van de algemene conditie van de huid.
Duur: 35 minuten.


Wilt u onze producten (zakelijk) verkopen? Neemt u dan contact met ons op via nummer 036-5212362