Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire geneeskunde behandelt ziekten door de organen te voorzien van een optimale moleculaire omgeving, vooral de optimale concentraties van stoffen die normaal in het menselijk lichaam aanwezig zijn. Bij deze stoffen gaat het om de voedingsstoffen uit ons eten en dan vooral de vitaminen en mineralen, maar bijvoorbeeld ook om aminozuren en enzymen.

Het wordt steeds duidelijker dat omgevingsfactoren onze gezondheid in toenemende mate bedreigen. Een van de voorbeelden is de toename van het aantal allergieën en intolleraties voor stoffen in onze voeding en milieu. Inmiddels erkennen ook reguliere artsen dat er sprake is van een groeiend probleem. 

Wanneer door allerlei oorzaken (bijv medicatie) onze voeding niet meer de essentiële stoffen levert (door bewerking van voedsel) of in ons lichaam aanwezig is, (vitaminen en mineralen niet voldoende wordt opgenomen) kan onze jodium- zoutgrot (vanwege de aanwezige mineralen) een belangrijk instrument zijn om uw lichaam weer in balans te krijgen en uw immuunsysteem te versterken.

Het succes van onze Halotherapie wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek en blijkt het tevens uit de vele positieve ervaringen van onze clienten.