Halotherapie - Helende werking met inhaleringstherapie

Halotherapie is een inhaleringstherapie (via zoutaërosol) dat een harmoniserende en een helende werking heeft op lichaam en geest.

Adem de gezonde lucht van zee...

Door de hoge concentratie van essentiële mineralen in de lucht ontstaat er een uniek micro zeeklimaat in onze jodium-zoutgrot. dit microzeeklimaat bestaat uit droge schone geioniseerde lucht. Dat wil zeggen dat de samenstelling van de luchtmolecuren positieve en negatieve ionen in balans is waardoor u makkelijker zal ademen en minder allergie klachten heeft.

Tegenwoordig is, door verhoogde aanwezigheid van elektrische apparatuur, mobieltjes, computers, uitlaatgassen en andere niet natuurlijke elementen, de concentratie van ionen in de lucht ernstig verstoord. Onze Galos jodium-zoutgrot zorgt dat de samenstelling van de luchtionen weer in balans is..
 

Halotherapie effect

Het inademen van de lucht in de Galos zoutgrot tijdens de halotherapie heeft een positief effect op de gezondheid van kinderen, (top)sporters, zwangere vrouwen en volwassenen. Het verbetert de algehele gezondheid, uw stemming, (huid)conditie en verhoogt het herstelvermogen en uw weerstand. Daarnaast zorgt het er voor dat het lichaam minder vocht vasthoudt en gaat ontgiften. Vooral het laatste ervaart u wanneer u een kuur gaat doen van 10 sessies. Uiteindelijk zal het lichaam de afvalstoffen kwijt willen raken.
 

Groeiende vraag naar halotherapie

Om aan de groeiende vraag naar halotherapie te voldoen, is het aanbod de laatste jaren ook flink gestegen. Hierdoor zijn er verschillende concepten van halotherapie op de markt gekomen. Het is daarom belangrijk dat u zich goed laat infomreren over deze verchillende werkingen van halotherapie.

Als u bijvoorbeeld halotherapie in de zoutgrot wilt proberen vanwege gezondheidsheidredenen, let dan in elk geval op de volgende zaken:

1. wat voor zout wordt er gebruikt,

2. hoe werkt de lucht ventilatie en circulatie van het aerosol,

3. hoe worden bacteriën gefilterd,

Bekijk op deze pagina meer informatie over de toenemende vraag naar halotherapie en de verschillende concepten.


Regelmatig bezoek aan de zoutgrot heeft aangetoond te helpen bij:
Astma, COPD
Bronchitis
* Auto-immuunsyziekten
• Chronische aandoeningen keel, neusholte en strottenhoofd
Chronische huidziekte (psoriasis)
• Longontsteking
Dermatologische aandoeningen, eczeem
• Slechte werking schildklier
Hart- en vaatziekten
• Verhoogde bloeddruk
Diabetes
• Stoflongen
Stress
• Burnout
• Corpulentie
• Vermoeidheid
Fibromyalgie
• Verhoogd het afweersysteem
• Slaapstoornissen
• Allergieën

Ook op het gebied van schoonheid helpt een regelmatig bezoek, onder andere bij:
• Versterken huidcellen
• Strakke en zachte huid


De zoutgrot bevat 23 mineralen. De belangrijkste mineralen zijn o.a.:

Natrium/Kalium
Natrium is een onmisbaar mineraal dat verschillende functies in het lichaam vervult. Samen met kalium zorgt natrium voor de juiste vochtbalans.

Calcium
Bevordert het denkvermogen, werkt bloeddrukverlagend en heeft een positieve invloed op allergieën.

Magnesium
Versnelt de overdracht van zenuwimpulsen naar de spieren. Heeft een kalmerend effect, versnelt heling van wonden en verlaagd de bloeddruk.

Koper
Zorgt voor een verlaging van de bloedsuikerspiegel. Versnelt heling van gebroken botten. Anti infectie.

Bromide
Stimuleert de slaap. Werkt bloeddruk verlagend.

Jodium
Anti sclerose effect. Verbetert de spijsvertering. Helpt tegen schildklierziekte.

Fluor
Versterkt botten en tanden. Stimuleert het afweersysteem (weerstand verhogend) en beschermt tegen straling effecten.


Gezondheidsverbeteringen zijn merkbaar na 3-4 sessies!

Contra indicatie:

Indien men echter problemen heeft met onderstaande ziekten / kwalen wordt u aangeraden eerst uw huisarts of specialist te raadplegen:
• Een overactief werkende schildklier
• Lage bloeddruk (constant)
• Een tumor
• Een vorm van kanker
• Jodium allergie
• Ziekte van Duhring
• Claustrofobie
• Overmatige slijmproductie in bronchiën (hyperactief afweersysteem)
 

Halotherapie; het ontstaan

Twintig jaar wetenschappelijk onderzoek ging vooraf aan het creëren van een micro zeeklimaat dat een positief effect heeft op het menselijk lichaam.

De jodium zoutgrotten zijn uiteindelijk tot stand gekomen door een samenwerkingsverband tussen specialisten, begeleid door de medische wetenschap in de persoon van professor Wladimir Strojewski.

De Galos zout-jodium grotten worden gemaakt van 100% puur zeezout uit de Angelsaksische meren, waar het water voor 5-6 jaar is verdampt onder invloed van de zon.

Voor het bouwen van een officiële Galos zoutgrot wordt er, afhankelijk van de grootte tussen de 8 en 15 ton zeezout gebruikt. De eerste Galos zout-jodium grot werd in 2000 gebouwd. In 2004 is de eerste Galos zeegrot gebouwd in Amerika, in samenwerking met Oekraïense en Poolse medische specialisten.

Steeds meer landen en mensen raken bekend met de positieve werking van de gepatenteerde Galos zoutgrot, die door de wetenschap volledig erkend is. Research heeft ook uitgewezen dat er geen nadelige effecten zijn bij een lang verblijf in de grotten.

Bekijk meer wetenschappelijke informatie.

Reserveren of vragen?

Onderstaand kunt u een reservering maken voor uw halotherapie, geef gewoon op wanneer (datum en tijdstip) u de zoutgrot wilt bezoeken en met hoeveel personen en u ontvangt van ons een bevestiging. Indien u met kinderen wilt komen graag vermelden. Ook voor aanvullende vragen voor haloterhapie kunt u dit formulier gebruiken.