Luchtionen
 

Ionen zijn moleculen die een elektron missen of er juist één teveel hebben. Een teveel aan positieve ionen( missen elektron) in de atmosfeer kan een belangrijke oorzaak zijn van veel gezondheidsproblemen. In de natuur heeft een klein deel van de luchtmoleculen een elektrische lading. Deze geladen moleculen worden luchtionen genoemd en hebben of een positieve of een negatieve lading.

De auto-uitlaatgassen, het roken van sigaretten, tl-verlichting, elektrische en elektronische apparatuur, tv-schermen, overbevolking en zelfs de ademhaling, dragen allemaal bij aan een verstoring van de verhouding tussen positieve en negatieve ionen. Als de positieve ionen overheersen of als het totaal aantal ionen tot een laag peil zakt, dan heeft dit een negatief effect op onze gezondheid.

30% van de bevolking is gevoelig voor verandering van het weer. Weersgevoelige personen zullen op hete, droge winden en op positieve luchtionen met het "Serotonine irritatie syndroom" reageren. Serotonine is een neuro-hormoon dat vrijkomt (vrije serotonine) in het lichaam bij te veel inademen van positieve ionen.

Personen die lijden aan astma, bronchitis, reuma, hooikoorts en migraine zijn dan ook gevoeliger voor weersomstandigheden en veranderde atmosferische ionenniveaus.

Een overvloed aan negatieve ionen daar in tegen verbetert de weerstand, bevordert het genezingsproces van ons lichaam, vermindert of voorkomt depressies en kunnen symptomatische verlichting geven van astma, migraine en bronchitis.

Negatieve ionen komen steeds in mindere getale voor, omdat de condities waaronder negatieve ionen ontstaan door menselijke activiteiten enorm worden beperkt.

De geïoniseerde lucht in onze zoutgrot draagt bij aan het verbeteren van uw gezondheid. Of u het nu merkt of niet, het is altijd heilzaam om schone lucht in te ademen.

Wilt u ook een betere verhouding van positieve en negatieve ionen in huis, denk dan ook eens na over de aanschaf van één van onze zoutlampen.

Het succes van onze Halotherapie wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek en blijkt het tevens uit de vele positieve ervaringen van onze clienten.